Kip-empanada met cheddar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip-empanada met cheddar

Kip-empanada met cheddar

met tomaten-peterseliesalade

De naam - empanada - komt van het werkwoord empanar, dat letterlijk inpakken of inwikkelen met brood betekent.

Labels:
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Kipfiletblokjes

¼

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Tomaat

70 gram

Maïs in blik

2.5 gram

Verse bladpeterselie

15 gram

Geraspte cheddar

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

¾ el

Extra vierge olijfolie

¾ el

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3073 kJ
Energie (kcal)734 kcal
Vetten52 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers16 g
Vezels4.3 g
Eiwitten13 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon een halve minuut, tot de kruiden beginnen te geuren. Snijd ondertussen grote kipfiletstukjes klein. Zet het vuur lager, voeg de kip toe en bak 3 – 4 minuten.

Kip stoven
3

Voeg per persoon 1/4 kuipje tomatenpuree en 3 el water toe aan de kip. Laat de kip, afgedekt, 16 – 20 minuten zachtjes koken op laag vuur. Roer regelmatig door. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan, zodat de saus kan inkoken. De kip is klaar als je de stukjes met de bolle kant van een lepel gemakkelijk uit elkaar kunt duwen. Breng op smaak met peper en zout, haal de pan van het vuur en laat de kip afkoelen.

Salade maken
4

Snijd ondertussen de tomaat in parten. Giet de mais af. Snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn met peper en zout tot een dressing. Voeg vervolgens de tomaat, de mais en de bladpeterselie toe en schep om.

Empanada maken
5

Meng de cheddar door de kip. Snijd per persoon 1/3 van de bladerdeegrol en leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Leg het kipmengsel aan één kant van het bladerdeeg en vouw de andere kant van het bladerdeeg eroverheen, zodat je een rechthoekige empanada overhoudt. Druk de randen voorzichtig dicht met een vork. Bak de empanada 10 – 15 minuten in de oven, of tot hij goudbruin is.

Serveren
6

Serveer de empanada met de salade. 

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!