.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2.5 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
45 gram
Witte langgraanrijst
100 gram
Sperziebonen
100 gram
Bloemkoolrijst
100 gram
Kipfiletblokjes
0.85 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
½ el
[Plantaardige] boter
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
Zonnebloemolie
Kook 250 ml water per persoon in een waterkoker voor de rijst. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en ui 1 - 2 minuten.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen 10 minuten in de pan met deksel. Meng in een andere pan met deksel de rijst en 250 ml kokend water per persoon. Verkruimel ¼ kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng weer aan de kook. Zet het vuur lager en kook 10 minuten, afgedekt, zachtjes. Voeg de laatste 2 minuten ook de bloemkoolrijst toe aan de rijst en kook mee.
Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, ijzer en foliumzuur. Kalium draagt bij aan een gezonde bloeddruk en ijzer en foliumzuur zijn belangrijke voedingsstoffen voor een energiek gevoel.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes ongeveer 6 - 8 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de zoete Aziatische saus en per persoon 1 tl honing en 1 el water toe aan de kip.
Verdeel de rijst en sperziebonen over de borden. Schep de kipfiletstukjes met de saus erop en garneer met de gomasio.
Tip: Wist je dat bloemkool rijk is aan vitamine C, calcium, kalium en vezels? Belangrijk voor je weerstand, sterke botten en tanden, een gezonde bloeddruk en gezonde darmen!