Kip in zoete Aziatische saus en sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip in zoete Aziatische saus en sperziebonen

Kip in zoete Aziatische saus en sperziebonen

met bloemkoolrijst en gomasio

.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2.5 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

45 gram

Witte langgraanrijst

100 gram

Sperziebonen

100 gram

Bloemkoolrijst

100 gram

Kipfiletblokjes

0.85 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)570 kcal
Energie (kJ)2383 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers19 g
Vezels7.8 g
Eiwitten30 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Kook 250 ml water per persoon in een waterkoker voor de rijst. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en ui 1 - 2 minuten.

Koken
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen 10 minuten in de pan met deksel. Meng in een andere pan met deksel de rijst en 250 ml kokend water per persoon. Verkruimel ¼ kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng weer aan de kook. Zet het vuur lager en kook 10 minuten, afgedekt, zachtjes. Voeg de laatste 2 minuten ook de bloemkoolrijst toe aan de rijst en kook mee.

Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, ijzer en foliumzuur. Kalium draagt bij aan een gezonde bloeddruk en ijzer en foliumzuur zijn belangrijke voedingsstoffen voor een energiek gevoel.

Kip bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes ongeveer 6 - 8 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de zoete Aziatische saus en per persoon 1 tl honing en 1 el water toe aan de kip.

Serveren
4

Verdeel de rijst en sperziebonen over de borden. Schep de kipfiletstukjes met de saus erop en garneer met de gomasio.

Tip: Wist je dat bloemkool rijk is aan vitamine C, calcium, kalium en vezels? Belangrijk voor je weerstand, sterke botten en tanden, een gezonde bloeddruk en gezonde darmen!