Kip met sesamkorst en geroosterde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip met sesamkorst en geroosterde groenten

Kip met sesamkorst en geroosterde groenten

met knoflook-gemberrijst

De sesamkip is krokant vanbuiten en mals vanbinnen. Je maakt hem namelijk van kipfilethaasjes - het meest malse en gewilde stukje van de kipfilet.

Labels:
Familie
Allergenen:
Sesamzaad
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

75 gram

Basmatirijst

10 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

100 gram

Kipfilethaasjes

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Sambal

25 gram

Bloem

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)844 kcal
Energie (kJ)3532 kJ
Vetten26.8 g
waarvan verzadigd7.5 g
Koolhydraten101.9 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels8.4 g
Eiwitten42.9 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Rasp
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Diep bord
Keukenpapier
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Groenten bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in schijfjes van 1 cm dik en de paprika en wortel in reepjes. Meng in een kom de groenten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Leg de groenten op een bakplaat met bakpapier. Rooster de groenten 18 - 20 minuten in de oven.

Rijst koken
2

Schil de gember en rasp of snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el boter per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de gember toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de basmatirijst en 180 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pot en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal vervolgens de pot van het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten staan.

Kip paneren
3

Meng in een diep bord per persoon: 25 g bloem met 30 ml water tot een glad beslag. Meng in een ander diep bord de sesamzaadjes met de panko, peper en zout. Dep de kip droog met keukenpapier. Haal de kip door het beslag van bloem en water en vervolgens door het panko-sesammengsel. Leg de gepaneerde kip op een bord.

Kip bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 2 minuten per kant, of tot de kip goudbruin is. Haal de kip uit de pan, leg op een bakplaat met bakpapier en bak nog 6 - 8 minuten in de oven, of tot de kip gaar is.

Saus maken
5

Meng in een kleine kom de sojasaus, honing en sambal (zie Tip). Haal de bakplaat met groenten uit de oven, giet het honing-sojamengsel erover en meng goed. Zet weer terug in de oven en bak verder tot de groenten klaar zijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

Serveren
6

Verdeel de groenten en de rijst over de borden. Serveer de kip op de rijst.

Weetje: Groenten eten heeft veel voordelen, waaronder het verlagen van het risico op chronische ziekten. Minder dan 4 op de 10 Belgen en Nederlanders eet dagelijks 200 gram groente. Dit recept bevat ruim 200 gram groente, waardoor je al 4/5 van de ADH binnenkrijgt.