Kip yakitori met zoete Aziatische saus en gomasio
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip yakitori met zoete Aziatische saus en gomasio

Kip yakitori met zoete Aziatische saus en gomasio

met rijst, lente-ui en groenten

Gomasio is een Japans specerij van gemalen sesamzaadjes en een snuifje zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

100 gram

Broccoli

½ bosje(s)

Lente-ui

100 gram

Kipsatéblokjes

2 stuk(s)

Spies

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

75 gram

Witte langgraanrijst

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

Olijfolie

45 ml

Water

naar smaak

[Zoutarme] sojasaus

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2684 kJ
Energie (kcal)642 kcal
Vetten17 g
waarvan verzadigd3.1 g
Koolhydraten83.5 g
waarvan suikers19 g
Vezels11.1 g
Eiwitten34.2 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot voor de rijst en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel in dunne schijfjes.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en wortel 1 minuut.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Rijst koken
2
  • Kook ondertussen de rijst 12 - 15 minuten in de pot. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Voeg de broccoli en 45 ml water per persoon toe aan de pan van de wortel. Dek de pan af en stoof in 8 - 10 minuten gaar
Kip bakken
3
  • Snijd de lente-ui in stukken van 2 cm.
  • Rijg de kip en de lente-ui om en om aan een spies (zie Tip). 
  • Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de kipspiesen 3 - 4 minuten per kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Voeg in de laatste minuut de zoete Aziatische saus en de gomasio toe en laat de saus karamelliseren.

Tip: Heb je weinig tijd? Rijg de kipstukjes en lente-ui dan niet aan een spies, maar bak ze los in de pan. Minder werk, maar wel even lekker!

Serveren
4
  • Verdeel de groenten en de rijst over de borden.
  • Leg op ieder bord 2 kipspiesen.
  • Schenk de saus over de groenten en de rijst.
  • Voeg eventueel sojasaus naar smaak toe.