Kipburger met tomatensaus en aardappelparten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipburger met tomatensaus en aardappelparten

Kipburger met tomatensaus en aardappelparten

met geroosterde courgettelinten, salade en truffel-stijl mayonaise

Nieuw in je box! Voeg een vleugje luxe toe aan je gerecht met de rijke truffelsmaak en romige textuur van de truffel-stijl mayonaise.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipburger

2 plak(ken)

Ontbijtspek

65 gram

Rode kerstomaten

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

25 gram

Mayonaise met truffelaroma

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ head

Botersla

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Ovenaardappelwedges

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Witte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5260 kJ
Energie (kcal)1257 kcal
Vetten79.6 g
waarvan verzadigd17.6 g
Koolhydraten87.2 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels11.5 g
Eiwitten38.2 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Steelpan met deksel
Spatel
Vork
Rasp
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de courgette. Meng in een kom de courgettelinten met de Siciliaanse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de ontbijtspeksneetjes los en leg ze in een ovenschaal.
  • Leg de aardappelparten op de helft van een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg de courgettelinten op de andere helft, en bak samen met het ontbijtspek, 20 minuten in de oven, of tot de parten goudbruin zijn.
Bakken
2
  • Verhit een pan met deksel zonder olie op hoog vuur. Snijd de briochebroodjes open en bak ze, op de snijkant, in 1 - 2 minuten licht krokant. Haal uit de pan.
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kerstomaten toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn en bak de laatste 2 minuten mee met de kerstomaten. 
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in de pan van de briochebroodjes op middelhoog vuur en bak de kipburger 7 - 9 minuten, of tot hij gaar is. Keer regelmatig om.
Afmaken
3
  • Plet de kerstomaten met een vork of spatel. Voeg per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl suiker toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat indikken op middelmatig vuur tot serveren.
  • Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp. Verdeel de helft van de kaas over de kipburgers en bak nog, afgedekt, 2 minuten om de kaas te laten smelten. Houd afgedekt warm tot serveren.
  • Pluk 2 bladen per persoon van de botersla voor de burger. Scheur de overige botersla grof.

Weetje: Wist je dat kerstomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

Serveren
4
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de gescheurde botersla door de dressing. 
  • Beleg het briochebroodje met de slablaadjes, enkele courgettelinten, de kipburger, het ontbijtspek en de tomatensaus. 
  • Serveer de aardappelparten naast de burger en bestrooi met de overige kaas. Serveer met de mayonaise met truffelaroma.
  • Serveer de overige courgettelinten op de salade.