Kipburger met spek en tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipburger met spek en tomatensaus

Kipburger met spek en tomatensaus

met Parmigiano Reggiano, mayonaise met truffelaroma en courgettelinten

Kerstomaten zijn kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten veel meer vitaminen en mineralen.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Oranjehoen kipburger

2 plak(ken)

Ontbijtspek

65 gram

Rode kerstomaten

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

25 gram

Mayonaise met truffelaroma

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ head

Botersla

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Ovenaardappelwedges

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5250 kJ
Energie (kcal)1255 kcal
Vetten79.6 g
waarvan verzadigd17.8 g
Koolhydraten86.9 g
waarvan suikers14 g
Vezels11.5 g
Eiwitten38.2 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Koekenpan met deksel
Steelpan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de courgette. Meng in een kom de courgettelinten met de Siciliaanse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Leg de aardappelwedges op een helft van een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg de courgettelinten op de andere helft.

Brood toasten
2

Haal de ontbijtspeksneetjes los en leg ze in een ovenschaal. Rooster de aardappelen, courgette en het ontbijtspek 20 minuten in de oven, of tot de wedges goudbruin zijn. Verhit ondertussen een pan met deksel zonder olie op hoog vuur. Snijd het broodje open en bak, op de snijkant, in 1 - 2 minuten licht krokant. Haal uit de pan.

Saus maken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kerstomaten toe en bak, afgedekt, 6 minuten. Pers de knoflook of snijd fijn en bak nog 2 minuten mee met de kerstomaten. Plet de kerstomaten met een vork of spatel. Voeg de zwarte balsamicoazijn en de suiker toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat reduceren op middelmatig vuur tot serveren.

Burger bakken
4

Verhit de boter in de pan van de briochebroodjes op middelhoog vuur en bak de kipburger 7 - 9 minuten, of tot hij gaar is. Keer regelmatig om. Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp. Verdeel de helft van de kaas over de kipburgers en bak, afgedekt, nog 2 minuten om de kaas te laten smelten. Houd afgedekt warm tot serveren.

Salade maken
5

Pluk 2 bladen per persoon van de botersla voor op de burger. Scheur de overige botersla grof. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de gescheurde botersla door de dressing. 

Serveren
6

Beleg het briochebroodje met de slablaadjes, enkele courgettelinten, de kipburger, het ontbijtspek en de tomatensaus. Serveer de aardappelwedges naast de burger en bestrooi met de overige kaas. Serveer met de mayonaise met truffelaroma. Serveer de overige courgettelinten op de salade.