Kipdrumsticks in roomsaus met spinazie en wortel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipdrumsticks in roomsaus met spinazie en wortel

Kipdrumsticks in roomsaus met spinazie en wortel

met gebakken rozemarijnkrieltjes uit de pan

Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam 'zeedauw' betekent.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Krieltjes

5 gram

Verse rozemarijn en tijm

2 stuk(s)

Kippenpoot

100 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

¼ stuk(s)

Citroen

1 snufje

Nootmuskaat

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

100 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)651 kcal
Energie (kJ)2725 kJ
Vetten40.3 g
waarvan verzadigd20.9 g
Koolhydraten58.3 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels7.8 g
Eiwitten11.6 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de kippenbouillon. Snipper de ui. Snijd de wortel in dunne plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de krieltjes en snijd doormidden (zie Tip). Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle krieltjes, maar gebruik 2/3 én bereid de drumsticks, maar gebruik er slechts 1 per persoon. Van de overige krieltjes en het vlees van de drumstick kun je de volgende dag een lunchsalade maken.

Kipdrumsticks bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op hoog vuur. Snijd de kipdrumsticks op 2 plekken in tot het bot. Bak de kipdrumsticks in 6 - 8 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar ook de pan met bakvet voor stap 4.

Krieltjes bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de krieltjes en de rozemarijn, afgedekt, 25 - 30 minuten. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.

Laten sudderen
4

Zet de pan van de kip terug op middelmatig vuur en verhit 1/2 el roomboter per persoon. Bak de ui, knoflook en wortel 3 - 4 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en bak 1 minuut. Blus af met de kippenbouillon. Roer alles goed door en voeg vervolgens de kipdrumsticks opnieuw toe aan de pan. Voeg ook de takjes tijm toe en laat het geheel, afgedekt, 15 - 18 minuten sudderen.

Spinazie toevoegen
5

Snijd ondertussen de citroen in partjes. Haal het deksel van de pan en voeg de kookroom en de spinazie toe. Breng op smaak met het sap van 1 citroenpartje per persoon, peper en zout. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon boven de pan. Roer goed door en laat nog 4 - 6 minuten inkoken zonder deksel.

Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Serveren
6

Verdeel de rozemarijnkrieltjes over de borden en schep de kipdrumsticks erbij. Serveer met de romige spinaziesaus en garneer met de overige citroenpartjes.