Kipfilet met tuinkruiden en aardappelpartjes
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Kipfilet met tuinkruiden en aardappelpartjes

Kipfilet met tuinkruiden en aardappelpartjes

met frisse salade, gegrilde courgette en gekookt ei

Je geeft de kipfilet een originele twist met de gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Allergenen:
Sesamzaad
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

4 stuk(s)

Ei

5 gram

Verse dille & bieslook

⅓ head

Botersla

1 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

¾ el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

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Voedingswaarden

Energie (kcal)686 kcal
Energie (kJ)2869 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers11 g
Vezels7.3 g
Eiwitten45 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Grillpan of koekenpan
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Couper les pommes de terre
1

Préchauffez le four à 200°C. Lavez ou épluchez les pommes de terre et coupez-les en quartiers. Dans le bol, mélangez-les avec 1/2 cs d’huile d’olive par personne, du sel et du poivre. Disposez-les sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé et enfournez-les 30 à 40 minutes. Retournez-les à mi-cuisson.

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelpartjes ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.

Préparer  la courgette
2

Pendant ce temps, détaillez la courgette en fines rondelles. Dans le bol, mélangez-les avec 1/4 cs d'huile d’olive par personne, du sel et du poivre ainsi que la moitié du gomasio aux herbes. Faites chauffer la poêle (à griller) et faites-y griller les rondelles de courgette 2 minutes par côté à feu vif. Réservez-les.

Cuire les oeufs
3

Portez une grande quantité d'eau à ébullition dans la casserole pour les œufs. Faites-les cuire 6 à 12 minutes. Ensuite, égouttez-les et passez-les sous l'eau froide. Ciselez finement l'aneth et la ciboulette. Effeuillez la salade. Écalez les œufs et coupez-les en quartiers.

Tip: Houd je van een zachtgekookt ei? Kook de eieren dan 6 minuten. Houd voor een hardgekookt ei 12 minuten aan.

Cuire le filet de poulet
4

Faites fondre le beurre dans la poêle à feu moyen-vif et faites-y dorer le filet de poulet 2 à 3 minutes par côté. Baissez le feu et poursuivez la cuisson du poulet 4 à 5 minutes, ou jusqu'à ce qu'il soit cuit.

Tip: Is de kipfilet niet overal even dik? Leg de filet dan tussen plasticfolie en sla hem met de onderkant van een pan tot gelijke dikte. Zo gaart de filet gelijkmatiger en blijft hij mals.

Préparer la salade
5

Dans le saladier, mélangez la moutarde, le miel, le vinaigre de vin blanc et l'huile d’olive vierge extra pour préparer une vinaigrette. Salez, poivrez et rajoutez un filet d'huile d'olive vierge extra en plus à votre goût. Mélangez-y la salade, l'aneth et la ciboulette. Disposez les quartiers d’œuf dur dessus, puis saupoudrez de gomasio aux herbes.

Tip: Deze maaltijd bevat weinig calorieën en zout, maar is door de courgette, sla en aardappelen rijk aan kalium. Kalium is een belangrijke mineraal voor een gezonde bloeddruk.

Servir
6

Servez les pommes de terre sur les assiettes. Disposez la courgette grillée à côté et déposez le filet de poulet dessus. Accompagnez de la salade.