Je geeft de kipfilet een originele twist met de gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
¾ stuk(s)
Courgette
½ zakje(s)
Gomasio-tuinkruidenmix
(Bevat Sesamzaad, Selderij)
1 stuk(s)
Ei
5 gram
Verse dille & bieslook
⅓ head
Botersla
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Kipfilet met mediterrane kruiden
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
[Plantaardige] boter
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
¼ el
Extra vierge olijfolie
¾ el
Olijfolie
½ tl
Wittewijnazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in parten. Meng de aardappelpartjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak de aardappelpartjes 30 – 40 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelpartjes ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.
Snijd de courgette ondertussen in dunne plakken. Meng deze in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon, de helft van de gomasio-tuinkruidenmix, peper en zout. Verhit een koeken- of grillpan en bak of grill de courgetteplakken 2 minuten per kant op hoog vuur. Houd apart.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de eieren. Kook de eieren 6 - 12 minuten (zie Tip). Giet daarna af en laat schrikken onder koud water. Snijd de dille en bieslook fijn. Haal de bladeren los van de krop botersla en scheur in kleinere stukken. Snipper de kleine rode ui fijn. Pel de eieren en snijd in parten.
Tip: Houd je van een zachtgekookt ei? Kook de eieren dan 6 minuten. Houd voor een hardgekookt ei 12 minuten aan.
Smelt de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de de ui samen met de kipfilet 2 - 3 minuten per kant goudbruin (zie Tip). Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.
Tip: Is de kipfilet niet overal even dik? Leg de filet dan tussen plasticfolie en sla hem met de onderkant van een pan tot gelijke dikte. Zo gaart de filet gelijkmatiger en blijft hij mals.
Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout en voeg naar smaak nog extra vierge olijfolie toe. Meng er de botersla, dille en bieslook doorheen. Leg de eiparten erop en bestrooi met de overige gomasio-tuinkruidenmix.
Tip: Deze maaltijd bevat weinig calorieën en zout, maar is door de courgette, sla en aardappelen rijk aan kalium. Kalium is een belangrijke mineraal voor een gezonde bloeddruk.
Verdeel de aardappelpartjes over de borden. Verdeel de gegrilde courgette ernaast en leg de kipfilet met de gebakken ui erop. Serveer met de salade.