Kipfilet met tuinkruiden en patatjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilet met tuinkruiden en patatjes

Kipfilet met tuinkruiden en patatjes

met frisse salade, gegrilde courgette en radijs

Je geeft de kipfilet een originele draai met de gomasio-kruidenmix - een specerij op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Sesamzaad
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

5 gram

Verse dille & bieslook

⅓ head

Botersla

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

½ bosje(s)

Radijs

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

¾ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2260 kJ
Energie (kcal)540 kcal
Vetten23.2 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten46.6 g
waarvan suikers7.8 g
Vezels10.3 g
Eiwitten32.7 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Grillpan of koekenpan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelwedges maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in wedges. Meng de aardappelwedges in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak de aardappelwedges 30 - 40 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelwedges ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.

Courgette bereiden
2

Snijd de courgette ondertussen in dunne schijfjes. Meng deze in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon, de helft van de gomasio-tuinkruidenmix, peper en zout. Verhit een grillpan of gewone pan en bak of grill de courgetteschijfjes 2 minuten per kant op hoog vuur. Houd apart.

Radijs inmaken
3

Snijd de radijs in dunne schijfjes en meng in een kom met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, peper en zout. Snijd de dille en bieslook fijn. Haal de bladeren los van de krop botersla en scheur in kleinere stukken. Snipper de ui fijn.

Kipfilet bakken
4

Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de de ui samen met de kipfilet 2 - 3 minuten per kant goudbruin (zie Tip). Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.

Tip: Is de kipfilet niet overal even dik? Leg de filet dan tussen vershoudfolie en sla hem met de onderkant van een pan tot gelijke dikte. Zo gaart de filet gelijkmatiger en blijft hij mals.

Salade maken
5

Meng in een saladekom de mosterd, honing, extra vierge olijfolie en overige wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout en voeg naar smaak nog extra vierge olijfolie toe. Meng er de botersla, radijsjes, dille en bieslook doorheen. Bestrooi met de overige gomasio-tuinkruidenmix.

Weetje: Deze maaltijd bevat weinig calorieën en zout, maar is door de courgette, sla en patatjes rijk aan kalium. Kalium is een belangrijk mineraal voor een gezonde bloeddruk.

Serveren
6

Verdeel de patatjes over de borden. Verdeel de gegrilde courgette ernaast en leg de kipfilet met de gebakken ui erop. Serveer met de salade.