Kipfilet met zoete, kruidige groentestoof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilet met zoete, kruidige groentestoof

Kipfilet met zoete, kruidige groentestoof

met aardappel, gedroogde abrikozen en amandelschaafsel

Deze groentestoof is geïnspireerd op de Marokkaanse tajine. De tajine is een aardewerken pot die van oudsher op hete kolen wordt gezet om de stoof langzaam te garen.

Labels:
Familie
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Aardappelen

¾ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Ras el hanout

2.5 gram

Verse bladpeterselie

1 stuk(s)

Tomaat

Tomatenpuree

20 gram

Abrikozenstukjes

1 stuk(s)

Kipfilet

5 gram

Amandelschaafsel

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

¼ el

[Plantaardige] boter

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

⅓ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)593 kcal
Energie (kJ)2480 kJ
Vetten15 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers31 g
Vezels17.3 g
Eiwitten34 g
Zout2 g

Benodigdheden

Dunschiller
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijden en bakken
1

Breng 175 ml water per persoon aan de kook voor de stoof. Snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Schil de wortel met een dunschiller en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel, voeg de ui en een snuf zout toe en fruit 1 minuut op middelhoog vuur.

Groenten bakken
2

Voeg de aardappelen, de wortel en de ras el hanout toe aan de pan en roerbak nog 1 minuut. Schenk het kokende water erbij en verkruimel er 1/3 bouillonblokje per persoon boven. Breng aan de kook en stoof, afgedekt, in 20 – 25 minuten gaar. Schep regelmatig om.

Stoof afmaken
3

Hak ondertussen de verse bladpeterselie grof. Snijd de tomaat in parten. Roer 5 minuten voor het einde van de kooktijd 1/3 kuipje tomatenpuree per persoon door de groentestoof. Laat het geheel, zonder deksel, nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg de abrikozenstukjes, de tomaat en de honing in de laatste minuut van de kooktijd toe. Breng op smaak met peper en zout.

Kipfilet bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilet in met peper en zout. Bak de kipfilet 2 – 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 – 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is. Haal uit de pan en bewaar apart.

Amandelen bakken
5

Verhit in dezelfde koekenpan de roomboter en bak de geschaafde amandelen in 2 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Zet het vuur laag, leg de kipfilet bij de amandelen in de koekenpan en verhit nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de groentestoof over de borden, leg er de kipfilet naast en garneer met de bladpeterselie en het amandelschaafsel.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!