Door de rijst in knoflook en sesamolie te bereiden voeg je extra veel smaak toe aan dit gerecht!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
65 gram
Risottorijst
½ stuk(s)
Paksoi
1 stuk(s)
Wortel
100 gram
Kipfilethaasjes
10 gram
Pikante honingpinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Sesamzaad, Noten)
½ zakje(s)
Zoet-pikante chilisaus
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Gele wortel
½ el
[Zoutarme] ketjap manis
¾ el
Zonnebloemolie
0.17 stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Weeg de risottorijst af. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de sesamolie in een pot met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook in 2 - 3 minuten goudbruin. Verlaag het vuur en voeg de risottorijst, 100 ml water per persoon en een snuif zout toe aan de pot (zie Tip). Kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Bewaar afgedekt tot serveren.
Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.
Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi in repen (zie Tip). Snijd de wortels in dunne halve maantjes. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de wortels 3 - 5 minuten al roerend. Voeg de paksoi toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan. Bak, afgedekt, 2 - 4 minuten en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Tip: Houd je van knapperige groenten? Snijd de paksoi dan in grovere stukken zodat ze lekker knapperig blijven tijdens het bakken.
Snijd ondertussen de kipfilethaasjes in stukken van 1 – 2 cm.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middellaag vuur. Bak de kipfiletstukjes 5 - 7 minuten al roerend. Voeg de laatste 2 minuten de zoet-pikante chilisaus, sojasaus en ketjap toe aan de kip.
Hak de pikante honingpinda's grof.
Verdeel de rijst en groenten over de borden. Schep de kipfiletstukjes en de saus over de rijst. Garneer met de pikante honingpindastukjes.