Kipfilethaasjes met ontbijtspek in parmezaan-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilethaasjes met ontbijtspek in parmezaan-roomsaus

Kipfilethaasjes met ontbijtspek in parmezaan-roomsaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelschijfjes

Wist je dat Parmigiano Reggiano zijn naam te danken heeft aan de streek waar deze kaas geproduceerd wordt? Namelijk de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelschijfjes

100 gram

Kipfilethaasjes

2 plak(ken)

Ontbijtspek

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

30 ml

Water

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3648 kJ
Energie (kcal)872 kcal
Vetten49.5 g
waarvan verzadigd27.5 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers12 g
Vezels12.1 g
Eiwitten52.3 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan met deksel

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de aardappelschijfjes 15 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.
  • Verhit 1/2 el boter in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui 1 - 2 minuten. 

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 pannen.

Kipfilethaasjes bakken
2
  • Voeg de sperziebonen en 2 el water per persoon toe aan de sauteerpan en bak, afgedekt, 6 minuten. Schep af en toe om.
  • Haal het deksel van de sauteerpan en bak de sperziebonen nog 4 minuten, of tot ze beetgaar zijn.
  • Verhit in een tweede pan 1/2 el boter per persoon op middelhoog vuur. Bak de kipfilethaasjes samen met het spek 3 - 4 minuten.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en rasp de Parmigiano Reggiano. 
Saus maken
3
  • Haal het spek uit de pan en houd apart. Voeg de knoflook toe aan de pan en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de culinaire room, de Parmigiano Reggiano en 1 - 2 el water per persoon toe en roer goed door. Verlaag het vuur en laat 2 - 3 minuten indikken. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Snijd de zongedroogde tomaten klein. Voeg de zongedroogde tomaten toe aan de sperziebonen. Breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Verdeel de aardappelschijfjes op de borden. Leg de sperziebonen en de kipfilethaasjes ernaast.
  • Schenk de parmezaan-roomsaus over de kip.
  • Verkruimel het gebakken spek over de kip en garneer met het basilicum.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.