Kipgyros met kruidige tabouleh en little gem
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipgyros met kruidige tabouleh en little gem

Kipgyros met kruidige tabouleh en little gem

Een smakelijke salade uit de Libanese keuken

Little gem is een kleine Romeinse sla en wordt speciaal voor ons geplant en geoogst! Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken en bestaat uit bulgur, tomaten, munt en peterselie. De salade wordt overgoten met olijfolie en citroen. De kipgyros bak je met komijnpoeder voor een echte Oosterse smaak.

Tags:
Riche en protéines
Sans arachides
Riche en fibres
Allergènes:
Gluten

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

85 g

Boulgour complet

(Contient Gluten Peut contenir Soja)

½

Oignon

120 g

Gyros de poulet

1 cc

Graines de cumin moulues

1

Tomate

¼

Citron jaune

2 brin(s)

Persil frisé frais

(Peut contenir Céleri)

3 leaves

Menthe fraîche

(Peut contenir Céleri)

1

Mélange de mâche, roquette et jeunes pousses d’épinards

Ingrédients à avoir chez soi

175 ml

Bouillon de légumes

1 cs

Huile d'olive

1 cs

Huile d'olive vierge extra

à votre goût

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)640 kcal
Énergie (kJ)2678 kJ
Graisses24 g
dont saturés5 g
Glucides73 g
dont sucres0 g
Fibres21 g
Protéines36 g
Sel0 g

Ustensiles

Couvercle
Casserole
Poêle
Bol
Assiette

Instructions

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 12 minuten droog. Roer de korrels met een vork los. Laat de bulgur zonder deksel uitstomen.

Voeg de komijnpoeder toe
2

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipgyros 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en komijnpoeder toe en bak nog 5 – 6 minuten op middelmatig vuur.

Snijd de little gem klein
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Pers het sap van de citroen uit. Hak of snijd de krulpeterselie en munt fijn. Haal per persoon 3 hele blaadjes van de little gem en bewaar apart. Snijd de overige little gem klein.

Meng de kipgyros door de tabouleh
4

Maak de tabouleh door de bulgur in een saladekom toe te mengen met de tomaat, krulpeterselie, munt, fijngesneden little gem, 1 tl citroensap per persoon en extra vierge olijfolie. Meng de kipgyros door de tabouleh.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Leg per persoon 3 blaadjes little gem op een bord. Verdeel de tabouleh met kipgyros over de borden.