Little gem is een kleine Romeinse sla en wordt speciaal voor ons geplant en geoogst! Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken en bestaat uit bulgur, tomaten, munt en peterselie. De salade wordt overgoten met olijfolie en citroen. De kipgyros bak je met komijnpoeder voor een echte Oosterse smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
85 gram
Volkoren bulgur
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)
½
Ui
120 gram
Kipgyros
1 tl
Gemalen komijnzaad
1
Tomaat
¼
Citroen
2 takje(s)
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
3 leaves
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
1
Mesclun
175 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 12 minuten droog. Roer de korrels met een vork los. Laat de bulgur zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipgyros 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en komijnpoeder toe en bak nog 5 – 6 minuten op middelmatig vuur.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Pers het sap van de citroen uit. Hak of snijd de krulpeterselie en munt fijn. Haal per persoon 3 hele blaadjes van de little gem en bewaar apart. Snijd de overige little gem klein.
Maak de tabouleh door de bulgur in een saladekom toe te mengen met de tomaat, krulpeterselie, munt, fijngesneden little gem, 1 tl citroensap per persoon en extra vierge olijfolie. Meng de kipgyros door de tabouleh.
Leg per persoon 3 blaadjes little gem op een bord. Verdeel de tabouleh met kipgyros over de borden.