.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
ml
Lait de coco
75 g
Riz basmati
½ pièce(s)
[Mini-]concombre
½ pièce(s)
Carotte jaune
1 pièce(s)
Citron vert
1 pièce(s)
Citronnelle fraîche
110 g
Poulet haché épicé à l'orientale
10 g
Cacahuètes salées
20 g
Noix de coco râpée
0.16 sachet(s)
Garam masala
5 g
Coriandre et menthe fraîches
25 g
Yaourt entier bio
½ cc
Sucre
½ cs
Huile de tournesol
¼ pièce(s)
Cube de bouillon de légumes à faible teneur en sel
1 cs
Vinaigre de vin blanc
à votre goût
Poivre et sel
Kook de kokosmelk en 175 ml water per persoon met 1/4 bouillonblokje per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de rijst toe en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.
Conseil: Si vous surveillez votre apport calorique, utilisez la moitié des cacahuètes et faites cuire 65 g de riz dans la même quantité d'eau, mais avec la moitié du lait de noix de coco. Vous pourrez utiliser le reste le lendemain au petit déjeuner en y ajoutant des flocons d'avoine : faites cuire le riz et le lait de coco 10 à 12 minutes avec 1 banane, 2 cs de flocons d'avoine et de l'eau.
Schaaf ondertussen met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer en gele wortel in de lengte in linten. Pers het sap uit de helft van de limoen en snijd de overige limoen in parten. Meng in een kom per persoon 1 el wittewijnazijn, 1/2 tl limoensap en 1/2 tl suiker en roer goed door, tot de suiker opgelost is. Voeg de linten toe aan de kom en laat het zoetzuur intrekken. Schep af en toe om.
Halveer het citroengras in de lengte. Verdeel het kipgehakt in 2 delen per persoon en kneed het gehakt om de bovenste helft van de citroengrasstengel, als een saté.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipspiezen in 6 - 8 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur, dek af en laat 5 - 6 bakken of tot de kip gaar is.
Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur. Voeg de vliespinda's, de kokosrasp en de garam masala toe en bak 5 – 6 minuten, of totdat de kokosrasp goudbruin is. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de koriander fijn en houd apart. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng in een kom de munt met 1 tl limoensap per persoon, de yoghurt, peper en zout.
Serveer de kipspiezen met de kokosrijst en de zoetzure linten. Garneer met de seroendeng, koriander, de frisse yoghurt en limoenpartjes.