Brochettes de poulet et riz au lait de coco
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Brochettes de poulet et riz au lait de coco

Brochettes de poulet et riz au lait de coco

sur des batônnets en citronnelle, préparées avec du serundeng maison

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Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson25 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

ml

Lait de coco

75 g

Riz basmati

½ pièce(s)

[Mini-]concombre

½ pièce(s)

Carotte jaune

1 pièce(s)

Citron vert

1 pièce(s)

Citronnelle fraîche

110 g

Poulet haché épicé à l'orientale

10 g

Cacahuètes salées

20 g

Noix de coco râpée

0.16 sachet(s)

Garam masala

5 g

Coriandre et menthe fraîches

25 g

Yaourt entier bio

Ingrédients à avoir chez soi

½ cc

Sucre

½ cs

Huile de tournesol

¼ pièce(s)

Cube de bouillon de légumes à faible teneur en sel

1 cs

Vinaigre de vin blanc

à votre goût

Poivre et sel

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Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)901 kcal
Énergie (kJ)3768 kJ
Graisses46 g
dont saturés24 g
Glucides84 g
dont sucres13 g
Fibres6.9 g
Protéines35 g
Sel2 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Bol
Éplucheur
Poêle avec couvercle
Poêle

Instructions

Kokosrijst maken
1

Kook de kokosmelk en 175 ml water per persoon met 1/4 bouillonblokje per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de rijst toe en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Conseil: Si vous surveillez votre apport calorique, utilisez la moitié des cacahuètes et faites cuire 65 g de riz dans la même quantité d'eau, mais avec la moitié du lait de noix de coco. Vous pourrez utiliser le reste le lendemain au petit déjeuner en y ajoutant des flocons d'avoine : faites cuire le riz et le lait de coco 10 à 12 minutes avec 1 banane, 2 cs de flocons d'avoine et de l'eau.

Zoetzuur maken
2

Schaaf ondertussen met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer en gele wortel in de lengte in linten. Pers het sap uit de helft van de limoen en snijd de overige limoen in parten. Meng in een kom per persoon 1 el wittewijnazijn, 1/2 tl limoensap en 1/2 tl suiker en roer goed door, tot de suiker opgelost is. Voeg de linten toe aan de kom en laat het zoetzuur intrekken. Schep af en toe om.

Spiezen maken
3

Halveer het citroengras in de lengte. Verdeel het kipgehakt in 2 delen per persoon en kneed het gehakt om de bovenste helft van de citroengrasstengel, als een saté.

Kipspiezen bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipspiezen in 6 - 8 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur, dek af en laat 5 - 6 bakken of tot de kip gaar is.

Seroendeng maken
5

Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur. Voeg de vliespinda's, de kokosrasp en de garam masala toe en bak 5 – 6 minuten, of totdat de kokosrasp goudbruin is. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de koriander fijn en houd apart. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng in een kom de munt met 1 tl limoensap per persoon, de yoghurt, peper en zout.

Serveren
6

Serveer de kipspiezen met de kokosrijst en de zoetzure linten. Garneer met de seroendeng, koriander, de frisse yoghurt en limoenpartjes.