Rijst met garnalen en kippendij à la paella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijst met garnalen en kippendij à la paella

Rijst met garnalen en kippendij à la paella

met chorizo, sperziebonen en tomatensalade

Paella komt uit de Spaanse streek Valencia. Wist je dat de naam van dit mediterrane gerecht pan betekent in het Valenciaanse dialect?

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen:
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paprika

1 tl

Gemalen kurkuma

½

Tomatenpuree

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Tomaat

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

25 gram

Chorizoblokjes

¼ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

40 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Kippendijfilet

1 tl

Piri-pirikruiden

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

350 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3301 kJ
Energie (kcal)789 kcal
Vetten33.6 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten81.9 g
waarvan suikers17.2 g
Vezels17.1 g
Eiwitten36 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Kom
Grote wok of hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snijd de paprika in repen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in 3 gelijke stukken. Snijd de tomaat in partjes en meng in een kom de zwarte balsamicoazijn met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een grote wok of sauteerpan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, wortel en per persoon: 1 tl gemalen kurkuma en 1 tl piri-pirikruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe. Fruit 3 minuten. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee.

Paella maken
3

Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut al roerend. Voeg vervolgens de risottorijst en 300 ml bouillon per persoon toe en breng aan de kook. De overige bouillon gebruik je later. Laat de rijst, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken. Voeg de sperziebonen toe en kook nog 10 minuten mee met de rijst. Roer regelmatig door.

Bakken
4

Snijd de citroen in partjes en snijd de peterselie fijn. Snijd de kip in reepjes en dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een pan op hoog vuur en bak de kippendijreepjes, chorizo en garnalen 3 minuten (zie Tip). 

Tip: De garnalen en de kippendij hoeven nog niet helemaal gaar te zijn - ze garen later nog verder in de paella.

Mengen
5

Haal het deksel van de grote wok of sauteerpan met deksel met rijst en voeg de overige bouillon, garnalen, kippendijreepjes en chorizo, inclusief bakvet, toe. Roer goed door en verwarm het geheel opnieuw. Kook zachtjes nog 3 minuten, of tot de kip en de garnalen helemaal gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de paella over de borden en knijp er 1 citroenpartje per persoon boven uit. Garneer met de peterselie. Serveer met de overige citroenpartjes en de tomatensalade.

Weetje: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.