Hamburger van gemengd gehakt met tapenade-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hamburger van gemengd gehakt met tapenade-roomsaus

Hamburger van gemengd gehakt met tapenade-roomsaus

met patatjes en wortel uit de oven

Tomatentapenade is een pikante mix van rijpe en zongedroogd tomaten, olijven, kappertjes, knoflook en kruiden. Deze hartige spread is perfect om op brood te smeren of om toe te voegen aan gerechten.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet
Eieren
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Tomatentapenade

(Bevat Sulfiet Kan bevatten Selderij)

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Wortel

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

1 stuk(s)

Hamburger van gemengd gehakt

(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Selderij, Soja, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

50 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3318 kJ
Energie (kcal)793 kcal
Vetten48.4 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten60.4 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels14.8 g
Eiwitten27.4 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Large Frying Pan

Instructies

In de oven
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de wortel in reepjes van 5 cm. Was de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Meng in een grote kom de aardappelen en wortel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier, maar laat wat ruimte over voor de paprika. Bak 20 - 25 minuten, of tot ze goudbruin kleuren.
Groenten bakken
2
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de paprika in reepjes.
  • Voeg de paprika toe aan de bakplaat en rooster 15 minuten.
  • Verhit de overige olijfolie per persoon in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de burger, ui, knoflook en tomatentapenade 3 - 4 minuten.
Roomsaus maken
3
  • Bereid ondertussen de bouillon. Snijd de verse kruiden fijn.
  • Draai de burger om en voeg de Italiaanse kruiden toe en bak 2 minuten mee, of tot de burger gaar is.
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn. Voeg de room en bouillon toe. Kook nog 5 - 7 minuten op laag vuur.
Serveren
4
  • Verdeel de wortel, patatjes en paprika over borden. Serveer de burger met de saus ernaast.
  • Garneer met de verse kruiden. Serveer met de mayonaise ernaast.