Nieuw ingrediënt in je box! Met deze burger van De Vegetarische Slager geniet van je van de malse textuur en lekkere smaak van traditionele kip, maar dan volledig plantaardig.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Wortelbroodje
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja Kan bevatten Noten, Selderij, Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Mosterd)
1 stuk(s)
Crispy Chic Burger van de Vegetarische slager
(Bevat Selderij, Soja, Tarwe, Haver Kan bevatten Mosterd, Sesamzaad, Gluten)
½ head
Botersla
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
2.5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
Geel mosterdzaad
(Bevat Mosterd)
25 ml
Water voor saus
30 ml
Wittewijnazijn
2 el
[Plantaardige] mayonaise
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 tl
Suiker
1 el
Mosterd
½ el
Extra vierge olijfolie
¾ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip).
Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de burger zonder de frietjes. De aardappelen kun je op een ander moment gebruiken.
Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en zorg ervoor dat er genoeg ruimte overblijft om later het broodje toe te voegen. Bak 22 - 24 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om. Snijd het wortelbroodje open en bak de laatste 4 - 6 minuten mee.
Snipper de ui. Verhit het water in een steelpan met de wittewijnazijn en suiker. Voeg, als de suiker is opgelost, de ui en het mosterdzaad toe en laat 10 - 15 minuten zachtjes koken op middelhoog vuur. Haal van het vuur en bewaar apart. Snijd ondertussen de dille fijn.
Meng in een kleine kom de mayonaise met de dille, de helft van de honing en de helt van de mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de burger 6 - 7 minuten, keer regelmatig om.
Bewaar 1/2 el uiensaus per persoon apart. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige uiensaus, de overige honing en de overige mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Houd voor elke burger 1 heel slablad apart en snijd de overige sla grof. Snijd de komkommer in halve maantjes.
Meng kort voor serveren de sla en komkommer met de dressing in de saladekom. Beleg het broodje met de dillemayo, de achtergehouden uiensaus, 1 slablad en de burger. Serveer met de frietjes, de salade en mayonaise naar smaak.