De taco vindt zijn oorsprong in de Mexicaanse mijnen, en verwees naar een velletje papier met dynamiet ertussen. Deze versie van de taco zorgt nog altijd voor een (smaak)explosie!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Groene peper
½ stuk(s)
Paprika
¾ stuk(s)
Coeur de boeuf tomaat
100 gram
Kipgehakt met Mexicaanse kruiden
0.17 zakje(s)
Mexicaanse kruiden
½
Tomatenpuree
1 pak(ken)
Rode kidneybonen
3 stuk(s)
Tacoschelpen
25 gram
Geraspte cheddar
25 gram
Biologische zure room
naar smaak
Peper en zout
1 el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Zonnebloemolie
Préchauffez le four à 180 degrés. Émincez l’oignon. Épépinez le piment vert et le poivron. Émincez le piment vert. Coupez le poivron et les tomates en petits dés.
Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Deze antioxidant beschermt onze cellen en organen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Je vindt vitamine E ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten.
Faites chauffer l’huile de tournesol dans le wok ou la sauteuse et saisir le poulet haché 2 minutes à feu moyen-vif en l’émiettant.
Ajoutez ensuite l’oignon, le piment vert, le poivron, le mélange d'épices mexicaines et le concentré de tomates au wok ou à la sauteuse, puis faites sauter le tout 2 minutes de plus. Laissez égoutter les haricots rouge dans la passoire.
Tip: Kidneybonen zijn supergezond. Ze zijn rijk aan eiwitten, gezonde koolhydraten, ijzer, magnesium en vezels.
Ajoutez les dés de tomate, les haricots rouges et le vinaigre balsamique au wok ou à la sauteuse, couvrez et laissez mijoter 10 à 12 minutes à feu moyen-doux. Salez et poivrez. Si vous trouvez la sauce trop liquide, poursuivez la cuisson 2 à 3 minutes sans couvercle pour qu’elle réduise.
Disposez les coquilles de tacos sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé et réchauffez-les 5 minutes au four.
Tip: Gebroken taco's? Breek ze in stukken en leg ze in een ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel, de zure room en cheddar erover en bak 5 minuten. Nu heb je een nachoschotel in plaats van gevulde taco's!
Servez les tacos sur les assiettes, garnissez-les du mélange à base de poulet, puis du cheddar et d’une cuillère à soupe de crème aigre par personne.
Tip: Vul elke tacoschelp vlak voor je hem gaat eten. Zo heb je elke keer weer een knapperige taco en wordt hij niet zacht door de vulling.