Met ingrediënten als citroengras, kokosmelk en vissaus haal je met deze kokos-noedelsoep de authentieke Aziatische keuken in huis. Vissaus lijkt misschien een bijzonder ingrediënt in een noedelsoep met kippendijen, maar het wordt in Azië in allerlei gerechten gebruikt als smaakmaker. Het geeft je soep een diepe, hartige smaak – lekker in combinatie met de friszure smaak van het citroengras.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
50 gram
Wortel
100 gram
Kippendijreepjes
125 ml
Kokosmelk
1 stuk(s)
Gemalen citroengras
100 gram
Snijbonen
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten)
5 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
¼ stuk(s)
Limoen
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
300 ml
Kippenbouillon
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Weeg de peen af en snijd in dunne plakjes.
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 1 – 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gekruide kippendijreepjes toe en roerbak 2 – 3 minuten.
Roer de kokosmelk goed door en voeg, samen met de bouillon, toe aan de soeppan. Kneus het citroengras door het op 3 plaatsen te knikken. Voeg het citroengras, de snijbonen en de peen toe aan de pan. Laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken. Kook halverwege ook de noedels mee.
Scheur ondertussen de blaadjes basilicum grof. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten.
Haal het citroengras uit de soep en breng op smaak met de vissaus, het limoensap en peper en zout naar smaak.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de basilicum en de limoenparten.