Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Wortel
100 gram
Sperziebonen
100 gram
Kippendijreepjes met kebabkruiden
100 ml
Kokosmelk
1 stuk(s)
Vers citroengras
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
¼ stuk(s)
Limoen
5 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
½ el
Zonnebloemolie
300 ml
Zoutarme kippenbouillon
naar smaak
Peper en zout
Préparez 300 ml de bouillon par personne. Épluchez le gingembre et râpez-le ou émincez-le. Épépinez et émincez le piment rouge. Coupez la carotte en fines rondelles. Nos recettes Calorie Smart contiennent plus de 250 g de légumes et moins de 700 calories.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en vul aan met 150 ml kokend water. Laat eventueel ook de vissaus achterwege of voeg enkel naar smaak toe bij het serveren.
Pendant ce temps, équeutez les haricots verts et coupez-les en petits morceaux. Faites chauffer l’huile de tournesol à feu moyen dans la marmite à soupe et faites-y revenir le gingembre et le piment rouge 1 à 2 minutes. Ajoutez le poulet et faites cuire 2 à 3 minutes en remuant.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Ajoutez le lait de coco et le bouillon à la marmite à soupe. Talez la citronnelle en 3 endroits. Ajoutez-la à la marmite ainsi que les haricots verts et la carotte. Laissez mijoter à petit bouillon 8 minutes à couvert. Ajoutez les nouilles udon à mi-cuisson.
Tip: Kokosmelk is een natuurlijk product en kan soms (deels) gestold zijn in de verpakking. Geen zorgen, dit zijn de vetten van de kokosmelk en die zitten juist vol smaak. Knip het pakje open en roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de soep.
Pressez une moitié du citron vert et taillez l’autre moitié en quartiers.
Retirez la citronnelle de la soupe, puis assaisonnez du jus de citron vert, de 1 cc de sauce de poisson, de sel et de poivre.
Servez la soupe dans des bols et garnissez des quartiers de citron vert.
Tip: Sperziebonen zijn rijk aan vezels en bevatten belangrijke vitaminen en mineralen, zoals calcium voor sterke botten, kalium voor een gezonde bloeddruk en ijzer voor een energiek gevoel.