Van een romige pindasaus tot knapperig geroosterde pinda's - dit is een gerecht voor de echte pindaliefhebber. Wil jij weten waar de pinda's in jouw box vandaan komen? Lees alles over ons bezoek aan notenman Jan Gotjé op onze blog. De pindasaus in dit gerecht is makkelijk en snel, je mengt de ingrediënten koud en voegt ze op het laatst aan het gerecht toe.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
85 gram
Zilvervliesrijst
5 gram
Kokosrasp
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
1 bakje(s)
Pindakaas
(Bevat Pinda's)
200 gram
Groentemix
1 tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
1 tl
Gemalen korianderzaad
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
3 bosje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
3 el
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Ketjap manis
½ tl
Sambal
½ tl
Wittewijnazijn
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel. Voeg de rijst en de kokosrasp toe en kook samen, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en snijd of rasp fijn.
Meng in een kom de pindakaas met een vork met de melk, ketjap, sambal en wittewijnazijn tot een dikke saus. Bewaar de saus apart.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de groentemix, knoflook, gember, gemalen koriander, sojasaus, het kerriepoeder en 1 el water per persoon toe. Bak, afgedekt, 8 – 10 minuten op middelmatig vuur of tot de groenten naar wens gaar zijn. Roer regelmatig door.
Snijd ondertussen de verse koriander fijn en voeg de steeltjes van de koriander toe aan de wok of hapjespan. Hak de pinda's grof. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak twee spiegeleieren per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de pindasaus en de helft van de pinda's toe aan de groenten en verhit al roerend nog 1 minuut.
Verdeel de rijst over de borden. Serveer de groenten op de rijst en garneer met de korianderblaadjes en overige pinda's. Serveer met de spiegeleieren.