Krieltjessalade met mediterrane kipfilet
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Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais

NL: Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - zoals vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling. BE: Wist je dat je krieltjes best mét schil eet? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - zoals vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Extra groente
Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook

140 gram

Maïs in blik

1 stuk(s)

Ui

65 gram

Rode kerstomaten

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

4 ml

Olijfolie met citroen

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

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Voedingswaarden

Energie (kcal)651 kcal
Energie (kJ)2724 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers15 g
Vezels8.2 g
Eiwitten31 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Vergiet
Saladekom

Instructies

Préparer
1

Pour les grenailles, portez une bonne quantité d’eau à ébullition dans la casserole en ajoutant une pincée de sel. Lavez les grenailles, puis coupez-les en deux, voire en quatre pour les plus grosses.

Cuire le poulet
2

Faites cuire les grenailles 12 à 14 minutes à couvert dans la casserole. Égouttez-les dans la passoire, rincez-les à l’eau froide et laissez-les refroidir. Dans la poêle, faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne à feu moyen-vif. Faites-y cuire le poulet 2 à 3 minutes de chaque côté. Baissez le feu et poursuivez la cuisson 4 à 5 minutes ou jusqu’à ce qu’il soit cuit.

Tip: Laat de krieltjes helemaal afkoelen, anders absorberen ze alle mayonaise.

Préparer la salade de grenailles
3

Égouttez le maïs. Émincez finement l’oignon. Coupez les tomates cerises en quartiers et le concombre en petits dés. Dans le grand saladier, mélangez la mayonnaise, le vinaigre balsamique blanc et 1 cc d’épices italiennes par personne. Ajoutez les grenailles, les tomates cerises, le concombre, l’oignon et le maïs. Mélangez-les bien à la vinaigrette, puis salez et poivrez.

Tip: De rode ui gaat rauw door de salade. Houd je hier niet zo van? Bak de ui dan een paar minuten mee in de koekenpan met de kip.

Servir
4

Coupez le filet de poulet en lanières. Servez la salade de grenailles sur les assiettes et disposez le poulet par-dessus. Arrosez d'huile d'olive au citron au goût.

Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen weinig calorieën bevat, maar ook weinig verzadigd vet, weinig zout, extra veel groenten en veel vezels? Lekker in balans dus!