Krokant gebakken gnocchi met merguez en garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krokant gebakken gnocchi met merguez en garnalen

Krokant gebakken gnocchi met merguez en garnalen

in romige tomatensaus

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergenen:
Tarwe
Eieren
Sulfiet
Mosterd
Selderij
Soja
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

175 gram

Gnocchi

(Bevat Tarwe, Eieren, Sulfiet)

1 stuk(s)

Rundermerguezworstje

(Bevat Mosterd, Selderij, Soja Kan bevatten Gluten, Eieren)

40 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

75 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

125 gram

Rode kerstomaten

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½

Tomatenpuree

50 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)923 kcal
Energie (kJ)3864 kJ
Vetten41.6 g
waarvan verzadigd16.1 g
Koolhydraten97.6 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels11 g
Eiwitten36.2 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de sjalot.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Saus maken
2
  • Snijd het vel van de rundermerguez open en knijp het vlees uit het vel.
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een sauteerpan op hoog vuur en voeg de sjalot, de knoflook en het worstvlees toe. Bak het vlees in 3 - 4 minuten los.
  • Voeg de kerstomaten toe en bak nog 2 - 3 minuten.
Gnocchi bakken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 6 - 8 minuten goudbruin (zie Tip).
  • Voeg de tomatenpuree toe aan de sauteerpan met de worst en bak 2 - 3 minuten mee.
  • Blus af met de culinaire room. Voeg de Siciliaanse kruiden, spinazie en garnalen toe en laat het geheel 2 - 3 minuten indikken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Schep de gnocchi niet te vaak om zodat ze de tijd krijgen om mooi te kleuren.

Serveren
4
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Meng de helft van de peterselie door de saus.
  • Verdeel de saus over diepe borden. Leg de gnocchi op de saus.
  • Garneer met de overige peterselie.

Weetje: Kerstomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen. Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.