Een AVG'tje, maar dan anders: in dit recept staat de V namelijk voor vis, in plaats van vlees. Heekfilet is een witvis met een zachte, milde smaak. Je geeft hem een krokant jasje doordat je de vis paneert in cornflakes. Zo krijg je een luxe, zelfgemaakte uitvoering van de visstick. Laat je ons weten of het recept bij jullie in de smaak viel?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Kruimige aardappelen
200 gram
Broccoli
10 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)
5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
¼ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Gepaneerde heekfilet
(Bevat Vis, Gluten)
25 gram
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ tl
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
• Breng in 2 pannen met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook. • Was de aardappelen en snijd in vieren. Snijd grotere aardappels in zessen. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. • Voeg de aardappelen toe aan een van de pannen en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af.
• Verhit een koekenpan, zonder bakvet, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. • Snijd de dille fijn. • Snipper de sjalot.
• Kook de broccoli 4 – 6 minuten in de andere pan met deksel. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. • Verhit 1/2 el roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de gepaneerde heekfilet 2 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 3 – 5 minuten. • Meng de helft van de dille met de mayonaise. • Meng de broccoli met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
• Roer 1/2 el roomboter per persoon door de aardappelen en meng met de sjalot en overige dille. Breng op smaak met peper en zout. • Verdeel de aardappelen over de borden, leg de broccoli ernaast en garneer met het amandelschaafsel. Schep de heekfilet ernaast en serveer met de dillemayonaise.