Deze week geniet je van een vegetarische schnitzel, maar dan op een broodje. De burger top je af met gekaramelliseerde ui en een honing-mosterd saus, eet smakelijk!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Vegetarische schnitzel
1 stuk(s)
Hamburgerbol met sesam
20 gram
Honing-mosterddressing
(Bevat Mosterd)
¼ head
IJsbergsla
½ stuk(s)
Appel
200 gram
Aardappelwedges
½ stuk(s)
Ui
1 el
[Plantaardige] mayonaise
½ el
[Plantaardige] boter
1 tl
Wittewijnazijn
¼ el
Suiker
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan en bak de aardappelpartjes 20 - 22 minuten op middelhoog vuur (zie Tip). Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje vegetarische schnitzel zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.
Snijd de ui in halve ringen. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne staafjes. Bewaar enkele blaadjes van de ijsbergsla apart voor op de burger. Snijd de overige ijsbergsla fijn voor in de salade.
Verhit een koekenpan met 1/4 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Bak de ui 6 - 8 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn 1/4 el suiker. Meng goed en verwarm nog 2 - 3 minuten.
Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.
Meng in een saladekom per persoon: 1 el mayonaise, 1 tl witte wijnazijn en meng goed (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng de appel en fijngesneden ijsbergsla in de saladekom met de dressing.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan yoghurt in plaats van mayonaise.
Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is de schnitzel 3 - 4 minuten per kant, of tot de schnitzel goudbruin is.
Snijd de hamburgerbol open. Besmeer de burger met de honing-mosterd saus. Leg er een blaadje sla en de vegetarische schnitzel op. Garneer met de gekaramelliseerde ui. Serveer de salade en aardappelpartjes ernaast.