Verbeterd ingrediënt in je box! Het kipgehakt bevat minder zout en is net zo smaakvol.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ bosje(s)
Lente-ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode peper
100 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
⅓ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
5 gram
Gemberpuree
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
½ zakje(s)
Gele currykruiden
½ stuk(s)
Limoen
80 ml
Kokosmelk
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
¾ el
Zonnebloemolie
50 ml
Water voor saus
2 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Meng in een grote kom het kipgehakt met de panko, de sojasaus en de helft van: de gomasio, gemberpuree, rode peper, knoflook en het witte gedeelte van de lente-ui. Kneed goed door en vorm tot een langwerpig brood.
Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus met de helft van de wittewijnazijn en 1/4 el zonnebloemolie per persoon. Leg het kipgehaktbrood in een ovenschaal en bestrijk met de helft van de saus. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Haal het kipgehaktbrood uit de oven en verhoog de temperatuur naar 220 graden. Bestrijk het kipgehaktbrood met de overige saus en bak nog 8 - 10 minuten, of tot het gaar is.
Snijd ondertussen de wortel in halve maantjes en de puntpaprika in reepjes. Snijd de limoen in partjes.
Weetje: Wortel is een echte vitamine A bom. Deze vitamine is nodig voor de groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Vitamine A vind je verder ook in boerenkool, spinazie, broccoli, ei en leverproducten.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de overige gemberpuree, rode peper, knoflook en het witte gedeelte van de lente-ui 1 - 2 minuten. Voeg de currykruiden toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de puntpaprika en wortel toe en bak nog 2 - 3 minuten.
Blus af met de overige wittewijnazijn en de aangegeven hoeveelheid water. Voeg de kokosmelk toe, roer goed door en breng afgedekt aan de kook. Laat 10 minuten reduceren. Haal na 5 minuten het deksel van de pan en voeg de udonnoedels toe. Knijp er 1 limoenpartje per persoon boven uit en breng op smaak met peper en zout.
Snijd het gehaktbrood in sneetjes. Verdeel de noedels met currysaus over diepe borden. Leg het gehaktbrood erop. Garneer het gehaktbrood met het groene gedeelte van de lente-ui en de overige gomasio. Serveer met de overige limoenpartjes.