Fusion kipgehaktbrood met curry-udonnoedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusion kipgehaktbrood met curry-udonnoedels

Fusion kipgehaktbrood met curry-udonnoedels

met kruidige kokossaus met limoen en gomasio

Verbeterd ingrediënt in je box! Het kipgehakt bevat minder zout en is net zo smaakvol.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Verbeterd ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Soja
Sesamzaad
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Lente-ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

5 gram

Gemberpuree

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Gele currykruiden

½ stuk(s)

Limoen

80 ml

Kokosmelk

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

¾ el

Zonnebloemolie

50 ml

Water voor saus

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2854 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten30.7 g
waarvan verzadigd15.6 g
Koolhydraten68.3 g
waarvan suikers20.2 g
Vezels10.6 g
Eiwitten28.7 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Grote kom
Ovenschaal
Kleine kom
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Meng in een grote kom het kipgehakt met de panko, de sojasaus en de helft van: de gomasio, gemberpuree, rode peper, knoflook en het witte gedeelte van de lente-ui. Kneed goed door en vorm tot een langwerpig brood.

Gehaktbrood bakken
2

Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus met de helft van de wittewijnazijn en 1/4 el zonnebloemolie per persoon. Leg het kipgehaktbrood in een ovenschaal en bestrijk met de helft van de saus. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Haal het kipgehaktbrood uit de oven en verhoog de temperatuur naar 220 graden. Bestrijk het kipgehaktbrood met de overige saus en bak nog 8 - 10 minuten, of tot het gaar is.

Groenten snijden
3

Snijd ondertussen de wortel in halve maantjes en de puntpaprika in reepjes. Snijd de limoen in partjes.

Weetje: Wortel is een echte vitamine A bom. Deze vitamine is nodig voor de groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Vitamine A vind je verder ook in boerenkool, spinazie, broccoli, ei en leverproducten.

Groenten bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de overige gemberpuree, rode peper, knoflook en het witte gedeelte van de lente-ui 1 - 2 minuten. Voeg de currykruiden toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de puntpaprika en wortel toe en bak nog 2 - 3 minuten.

Saus maken
5

Blus af met de overige wittewijnazijn en de aangegeven hoeveelheid water. Voeg de kokosmelk toe, roer goed door en breng afgedekt aan de kook. Laat 10 minuten reduceren. Haal na 5 minuten het deksel van de pan en voeg de udonnoedels toe. Knijp er 1 limoenpartje per persoon boven uit en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd het gehaktbrood in sneetjes. Verdeel de noedels met currysaus over diepe borden. Leg het gehaktbrood erop. Garneer het gehaktbrood met het groene gedeelte van de lente-ui en de overige gomasio. Serveer met de overige limoenpartjes.