topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige kip-currysoep

Romige kip-currysoep

met paksoi, wortel en patatjes

Paksoi bevat veel foliumzuur - onderdeel van het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en zorgt voor energie!

Labels:
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Kippendijreepjes

¼ stuk(s)

Vers citroengras

150 gram

Aardappelen

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Paksoi

½ zakje(s)

Gele currykruiden

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

200 ml

Water

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3018 kJ
Energie (kcal)721 kcal
Vetten47.8 g
waarvan verzadigd22.8 g
Koolhydraten43.1 g
waarvan suikers12.6 g
Vezels13.1 g
Eiwitten26.6 g
Zout4 g

Benodigdheden

Soeppan of grote pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid een bouillon van de aangegeven hoeveelheid water met 1/4 bouillonblokje per persoon.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in wedges. Spoel af met koud water.
  • Snipper de sjalot en snijd de wortel in dunne halve maantjes.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Soep maken
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een soeppot of grote pot met deksel op middelhoog vuur en fruit de sjalot 1 minuut.
  • Voeg de kip, currykruiden, aardappelwedges en wortel toe en bak 3 minuten.
  • Voeg de room en bouillon toe. Kneus het citroengras en voeg toe (zie Tip).
  • Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 9 - 12 minuten zachtjes pruttelen.

Tip: Hoe meer je de stengel breekt, hoe meer smaak hij afgeeft.

Soep afmaken
3
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein.
  • Voeg de paksoi toe en laat nog 3 minuten pruttelen.
  • Voeg de vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) en Vietnamese saus toe aan de soep en roer goed door.
  • Controleer of de aardappelen en wortel gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout of eventueel een scheutje vissaus.
Serveren
4
  • Haal het citroengras uit de soep.
  • Verdeel de soep over kommen of diepe borden.