Kruidige parelcouscous met garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige parelcouscous met garnalen

Kruidige parelcouscous met garnalen

Met bosui en pesto-vinaigrette

Waar bevat rucola 5x meer van dan veel andere groenten? a) calcium, b) vitamine A of c) ijzer (Het juiste antwoord is: a, b én c!)

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Lente-ui

½ zakje(s)

Groene currykruiden

85 gram

Parelcouscous

125 gram

Rode kerstomaten

¼ stuk(s)

Citroen

20 gram

Mix van ajuin en look

90 gram

Garnalen

20 gram

Rucola

½ zakje(s)

Pesto-vinaigrette

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)628 kcal
Energie (kJ)2626 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers12 g
Vezels5.3 g
Eiwitten27 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Voeg 200 ml kokend water (zie Tip) en 1/4 bouillonblokje per persoon toe in een pan met deksel. Laat de parelcouscous 12 - 13 minuten koken. Giet daarna af indien nodig.
  • Smelt per persoon 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan.
  • Snijd ondertussen de gehele bosui in grove ringen, bewaar een klein groene gedeelte apart ter garnering.
  • Bak de bosui 1 - 2 minuten in de koekenpan. Voeg de groene currykruiden toe en bak nog 1 minuut. Voeg dit vervolgens toe aan de parelcouscous en kook nog 8 - 9 minuten mee.

Tip: Extra snel? Kook het water alvast in de waterkoker en snijd de bosui samen in grove ringen ipv 1 voor 1.

Snijden
2
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Snijd de citroen in partjes.
  • Hak de achter gehouden bosui fijn voor de garnering.

Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen! Vooral kalium, vitamine A en C en foliumzuur.

Bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie in dezelfde koekenpan.
  • Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de cherrytomaten, peper en zout toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg de garnalen bij de cherrytomaten en bak nog 1 - 2 minuten op middelhoogvuur.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?

Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous over de borden.
  • Verdeel de rucola over de parelcouscous.
  • Schep de cherrytomaten en garnalen erop en besprenkel met de pesto-vinaigrette.
  • Knijp een partje citroen uit over het geheel naar smaak en garneer met de fijn gehakte bosui.