Lahmacun met gekruid lamsgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lahmacun met gekruid lamsgehakt

Lahmacun met gekruid lamsgehakt

met paprika, wortel courgette en frisse yoghurtsaus

Lahmacun, beter bekend als Turkse pizza, is echt Turks streetfood dat je ook heel eenvoudig zelf kunt maken. Het wordt vaak gemaakt met lamsgehakt en is lekker pikant. De sausjes maak je vandaag ook zelf. Zet ze op tafel zodat iedereen zelf kan bepalen hoe pittig ze het maken.

Labels:
Familie
Eet mij eerst
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

110 gram

Gekruid lamsgehakt

200 gram

Italiaanse groentemix

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

0.24 tl

Gemalen kaneel

0.08 zakje(s)

Currypoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

2 stuk(s)

Volkoren Libanees flatbread

50 gram

Passata

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

¾ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Sambal

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)172 kcal
Energie (kJ)721 kJ
Vetten16.2 g
waarvan verzadigd2.6 g
Koolhydraten4.6 g
waarvan suikers3.4 g
Vezels0.9 g
Eiwitten1.8 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kom
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het lamsgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de mix van rode paprika, prei, gele peen & courgette toe en bak afgedekt 5 - 7 minuten, of tot de peen en courgette gaar zijn.

2

Meng ondertussen in een kom de yoghurt met de gemalen kaneel en currykruiden en leng aan met 1 el water per persoon (zie TIP). Meng in een andere kom de sambal met de extra vierge olijfolie. Zet beide weg tot gebruik (zie TIP).

Tip: Let op, kaneel kan overheersen. Als je er niet van houdt kun je het achterwege laten. Is de sambalolie toch nog wat te pittig? Voeg dan extra olijfolie toe, daar wordt het milder van.

3

Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier. Besmeer met de tomatenpassata, beleg daarna met het gehaktmengsel en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat het platbrood in dit gerecht gemaakt is van volkoren tarwemeel? Volkoren tarwemeel bevat in vergelijking met bloem... zie funfacts voor het volledige weetje!

4

Bak de platbroodpizza's 5 - 6 minuten in de oven, of tot deze goudbruin zijn.

5

Snijd de peterselie (inclusief het takje) grof.

6

Serveer de platbroden met de bladpeterselie, kruidige yoghurtsaus en sambalolie. Laat iedereen aan tafel naar smaak zijn lahmacun beleggen.