Lahmacun met lamsgehakt en yoghurtsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lahmacun met lamsgehakt en yoghurtsaus

Lahmacun met lamsgehakt en yoghurtsaus

Turks streetfood in je eigen keuken

Lahmacun, beter bekend als Turkse pizza, is echt Turks streetfood dat je ook heel eenvoudig zelf kunt maken. Het wordt vaak gemaakt met lamsgehakt en is lekker pikant. De sausjes maak je vandaag ook zelf. Zet ze op tafel zodat iedereen zelf kan bepalen hoe pittig ze het maken.

Labels:
Eet mij eerst
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Mosterd
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

110 gram

Lamsgehakt

200 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ tl

Gemalen kaneel

¼ tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

2 stuk(s)

Wit platbrood

(Bevat Gluten)

50 gram

Passata

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Sambal

¾ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3523 kJ
Energie (kcal)842 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd15.6 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels9 g
Eiwitten30 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Oven
Kom
Bakpapier
Bakplaat
Snijplank
Fruitmesje

Instructies

Bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het lamsgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de Italiaanse groentemix toe en bak afgedekt 5 – 7 minuten, of tot de groenten gaar zijn.

Sausjes maken
2

Meng ondertussen in een kom de yoghurt met de gemalen kaneel en kerriepoeder en leng aan met 1 el water per persoon. Meng in een andere kom de sambal met de extra vierge olijfolie. Zet beide weg tot gebruik.

Beleggen
3

Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier. Besmeer met de passata, beleg daarna met het gehaktmengsel en breng op smaak met peper en zout.

Platbrood bakken
4

Bak de platbroodpizza's 5 – 6 minuten in de oven, of tot deze goudbruin zijn.

Peterselie snijden
5

Snijd ondertussen de bladpeterselie (inclusief takje) grof.

Serveren
6

Serveer de platbroden met de bladpeterselie, kruidige yoghurtsaus en sambalolie. Of laat iedereen aan tafel naar smaak zijn lahmacun beleggen.