Lasagne met kruidige kipworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lasagne met kruidige kipworst

Lasagne met kruidige kipworst

Een smaakvolle worst met zachte aubergine en spinazie

Dit Italiaanse gerecht krijgt een extra twist door de Goudse belegen kaas, het pikante rode pepertje en de kipworst die al is voorgekruid met kruiden zoals basilicum, oregano, peterselie, tijm en rozemarijn. Wil je dit gerecht snel bereiden? Ga dan aan de slag met onze tip (deze vind je onderaan het recept)!

Labels:
Pittig
Allergenen:
Gluten
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

4

Gekruide kipworst

1

Ui

1

Knoflookteen

½

Rode peper

1

Aubergine

200 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

800 gram

Passata

2 tl

Gedroogde oregano

250 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat Gluten, Eieren)

75 gram

Belegen kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)822 kcal
Energie (kJ)3439 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers0 g
Vezels13 g
Eiwitten0 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan
Mes
Bord

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kipworst, afgedekt, 5 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om.

Snijd de aubergine in blokkjes
2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de aubergine in kleine blokjes.

Voeg de ui, knoflook en rode peper bij de kipworst
3

Voeg de ui, knoflook en rode peper bij de kipworst en bak 2 minuten mee. Haal daarna de kipworst uit de pan, voeg de aubergine toe en bak, afgedekt, 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd ondertussen de kipworst in dunne plakken en vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.

5

Scheur de spinazie klein boven de pan en laat de spinazie slinken. Voeg de tomatenpassata, oregano en kipworst toe en verhit nog 1 – 2 minuten of tot de saus net kookt.

Vul de saus en de lasagnebladen in laagjes in de ovenschaal
6

Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen en druk de lasagnebladen goed aan zodat er geen lucht tussen blijft. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar houd wat saus achter voor de bovenkant. Let op! De hoeveelheid saus per laag hoeft door gebruik van verse bladen maar heel dun te zijn. Eindig de lasagne met een laagje saus en de belegen kaas.

Verdeel de lasagne over de borden
7

Bak de lasagne 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden en garneer naar wens een scheutje extra vierge olijfolie.

Tip! Om sneller klaar te zijn, kun je de lasagnebladen 4 minuten koken in 1 liter water. Daarna kun je de lasagne opbouwen op het bord.