Lauwe krieltjessalade met Mediterrane kipfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lauwe krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Lauwe krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais

Romatomaten worden ook wel pomodoritomaten genoemd, wat letterlijk "gouden appels" betekent. De naam doet dus niks onder aan de heerlijke volle smaak!

Labels:
Familie
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook

40 gram

Maïs in blik

¼ stuk(s)

Ui

50 gram

Mini-romatomaten

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

4 ml

Olijfolie met citroen

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)651 kcal
Energie (kJ)2724 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers15 g
Vezels8.2 g
Eiwitten31 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Vergiet
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes.
  • Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar in de pan met deksel.
  • Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen (zie Tip).

Tip: Laat de krieltjes helemaal afkoelen, anders absorberen ze alle mayonaise.

Kipfilet bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot hij gaar is.
Krieltjessalade maken
3
  • Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui heel fijn (zie Tip).
  • Snijd de mini-romatomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes.
  • Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn en 1/3 zakje Italiaanse kruiden per persoon.
  • Voeg de krieltjes, mini-romatomaten, komkommer, rode ui en mais toe. Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Tip: De rode ui gaat rauw door de salade. Houd je hier niet zo van? Bak de ui dan een paar minuten mee in de koekenpan met de kip.

Serveren
4
  • Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Verdeel de krieltjessalade over de borden en leg de gesneden kipfilet erop.
  • Besprenkel naar smaak met olijfolie met citroen.

Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen weinig calorieën bevat, maar ook weinig verzadigd vet, weinig zout, extra veel groenten en veel vezels? Lekker in balans dus!