Speciaal Ingrediënt in je box! Kumato tomaten rijpen tot een diepe bruine kleur met een zoete en complexe smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
30 gram
Groene linzen
35 gram
Bulgur
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)
½ stuk(s)
Ui
10 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Kumato-tomaat
1 stuk(s)
Little gem
¼ stuk(s)
Citroen
40 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
40 gram
Avocadodip
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Suiker
1 el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Breng water aan de kook in een pot met deksel en verkruimel het bouillonblokje erboven. Weeg de linzen en bulgur af. Kook de linzen, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg de laatste 10 minuten de bulgur toe. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de ui in fijne halve ringen.
Voeg 1/2 el boter per persoon toe aan de pan van het amandelschaafsel en bak de ui 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 - 3 minuten de Midden-Oosterse kruiden toe en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el suiker.
Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de tomaat toe aan een saladekom. Snijd de citroen in partjes en verkruimel de feta.
Voeg de bulgur, de linzen en de helft van de feta toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Verdeel de ui, de avocadodip en de overige feta erover. Garneer met het amandelschaafsel en de citroenpartjes.