De eerste perzikken van het seizoen zijn er weer! In dit recept bakken we de perzik met roomboter en honing en mengen we hem door de salade, maar je kunt hem natuurlijk ook grillen op de barbecue.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Perzik
½ stuk(s)
Courgette
40 gram
Mesclun
25 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Pijnboompitten
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ el
Olijfolie
½ tl
Honing
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer en snijd eventueel grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in een pan met deksel in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de courgette in de lengte doormidden en snijd vervolgens in halve plakken. Snijd de perzik door de helft, verwijder de pit en snijd de perzik in parten. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de pijnboompitten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgette 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de roomboter in andere een koekenpan en bak de perzikpartjes met de honing, 4 – 5 minuten op middelhoog vuur (zie tip).
Meng de mesclun met de balsamicoazijn, de krieltjes en de courgette in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de salade met de perzik. Verbrokkel de geitenkaas erover en garneer met de pijnboompitjes.