Elk land kent z'n eigen streetfood: een snelle hap die je op elke hoek van de straat kunt krijgen. Makkelijk te maken en boordevol authentieke smaken - geniet van de lokale gerechten van jouw favoriete bestemmingen met onze Streetfood-recepten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2 stuk(s)
Libanees flatbread
(Bevat Tarwe)
60 gram
Labne
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
100 gram
Oosters gekruid rundergehakt
(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)
½ zakje(s)
Za'atar
(Bevat Sesamzaad)
1 stuk(s)
Tomaat
150 gram
Mix van gesneden wortel en ui
(Kan bevatten Selderij)
100 gram
Witte grillkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
30 gram
Mesclun
20 gram
Tahinsaus
(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sesamzaad)
¼ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
5 gram
Verse bladpeterselie en munt
½ el
Zonnebloemolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Snijd de mix van gesneden wortel en ui fijn. Ris de blaadjes van de munt- en peterselietakjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de tomaat doormidden en vervolgens in schijfjes. Rasp de grillkaas met een grove rasp of snijd fijn (zie Tip).
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de grillkaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de wortel en ui toe en bak 4 - 5 minuten.
Voeg het gehakt en de Midden-Oosterse kruiden toe en bak in 3 minuten gaar. Zet het vuur uit en roer de geraspte grillkaas door het gehakt (zie Tip).
Tip: Grillkaas heeft van nature een zoute smaak. Gebruik daarom tijdens het koken geen zout, maar voeg na het proeven eventueel pas zout toe aan het gerecht.
Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en verwarm de flatbreads 1 - 2 minuten.
Meng in een kom de labne, tahinsaus, verse kruiden en per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn en 1 tl water. Breng op smaak met peper en zout. Smeer de flatbreads in met de labnesaus, maar houd de randen vrij. Besprenkel de labnesaus met de za'atar. Verdeel de vlees-groentemix in een strook over de flatbreads. Leg de tomatenschijfjes in een strook naast het vlees. Verdeel de sla erover.
Weetje: De tahinsaus is gemaakt van sesamzaadjes en is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.
Rol de flatbreads op en verdeel over de borden.