Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode peper
125 gram
Rode kerstomaten
5 gram
Vers basilicum
1 pak(ken)
Tomatenblokjes
90 gram
Linguine
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
50 gram
Spekreepjes
25 gram
Geraspte pecorino DOP
20 gram
Rucola
½ el
Wittewijnazijn
½ el
Olijfolie
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaden en zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn (zie TIP). Halveer de rode cherrytomaten. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel.
Tip: Pasta all'Amatriciana is van oorsprong vrij pittig. Houd jij daar ook van? Voeg dan wat zaadjes of zaadlijsten van de peper toe om het gerecht pittiger te maken.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en rode peper 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de cherrytomaten toe. Breng op smaak met peper en zout. Verlaag het vuur en kook 10 - 15 minuten zachtjes.
Tip: Dit gerecht bevat meer dan 350 gram groente per persoon! Wist je dat groente in blik bijna net zoveel voedingsstoffen bevat als verse groente?
Kook de linguine, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet daarna af, maar bewaar wat kookvocht en laat uitstomen zonder deksel. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 4 - 6 minuten krokant. Voeg de spekjes en het vrijgekomen bakvet toe aan de tomatensaus en roer goed.
Snijd het verse basilicum in reepjes.
Voeg de linguine, een scheut kookvocht, de helft van de pecorino en de helft van het basilicum toe aan de saus. Schep goed om en verhit kort.
Verdeel de rucola over de borden en serveer de linguine all'Amatriciana hierop. Garneer met het overige basilicum en de overige pecorino.