Al dente tip! Kook genoeg water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
150 gram
Champignons
90 gram
Linguine
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Ei, Mosterd, Soja)
50 gram
Spekreepjes
2.5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Geraspte pecorino DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de pasta. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de champignons in kwarten. Kook de pasta, afgedekt, 8 - 10 minuten in de pot met deksel. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
Weetje: Wist je dat paddenstoelen schimmels zijn? Ze behoren tot de groente en zijn rijk aan mineralen, vezels en vitaminen. Zo zit er in paddenstoelen veel vitamine B2, wat ervoor zorgt dat je energie op peil blijft en helpt ontstekingen te voorkomen.
Verhit een grote sauteerpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 4 - 6 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de champignons 3 - 4 minuten. Voeg de ui en de knoflook toe en bak 1 - 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de pasta, de spekreepjes en de culinaire room toe aan de sauteerpan. Verhoog het vuur en voeg 2 el kookvocht per persoon toe. Kook het geheel 3 - 4 minuten, tot de saus is ingedikt.
Haal de sauteerpan van het vuur. Voeg de helft van de peterselie, de helft van de pecorino en 1/2 el boter per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige peterselie en pecorino.