Linguine met gebakken kastanjechampignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met gebakken kastanjechampignons

Linguine met gebakken kastanjechampignons

met salieboter, semi-gedroogde tomaten en rucola

Een verschil met de normale champignon, is dat de kastanjechampignon minder vocht bevat. Deze zal daarom minder slinken dan je gewend bent van de witte champignon.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse salie

125 gram

Kastanjechampignons

5 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

30 gram

Semi-gedroogde tomaten

20 gram

Rucola

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

2 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)828 kcal
Energie (kJ)3464 kJ
Vetten48.6 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten73.2 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels8.6 g
Eiwitten19.2 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan
Steelpan

Instructies

Voorbereiding
1
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de blaadjes van de salie in reepjes.
  • Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de linguine. Kook de linguine, afgedekt, in 12 – 14 minuten gaar. Giet voorzichtig af en laat zonder deksel uitstomen. Bewaar het kookvocht.
  • Snijd de champignons in schijfjes.

Weetje: Deze maaltijd is niet alleen lekker snel te bereiden, maar bevat ook nog eens 200 gram groente en weinig zout. Lekker, gemakkelijk én goed voor een gezonde bloeddruk!

Champignons bakken
2
  • Verhit een grote pan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de zonnebloempitten toe en rooster ze tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten.
  • Voeg de champignons en knoflook toe en bak 6 minuten. Blus af met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Pasta mengen
3
  • Verhit de boter in een steelpan op laag vuur. Voeg de salie toe en laat 3 minuten zachtjes bakken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de semi-gedroogde tomaten in reepjes.
  • Meng de linguine in de steelpan met de salieboter, de mascarpone en 2 el kookvocht per persoon.
Serveren
4
  • Verdeel de rucola over de borden. Schep de linguine erbovenop.
  • Schep de gebakken champignons op de linguine.
  • Garneer met de semi-gedroogde tomaten en de zonnebloempitten.