Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
3 stuk(s)
Knoflookteen
⅓ stuk(s)
Venkel
⅓ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Citroen
20 gram
Spekreepjes
85 gram
Orzo
1 stuk(s)
Lomfilet
⅓ zakje(s)
Gedroogde tijm
naar smaak
Peper en zout
naar smaak
Extra vierge olijfolie
200 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
[Plantaardige] boter
Tip: Heb je geen haast en wil je dit gerecht een leuke draai geven? Schaaf dan de courgette in linten en bak ze mee met de lomfilet voor een mooi eindresultaat.
Tip: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, zoals komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?
Tip: Lomfilet is rijk aan jodium – belangrijk voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen. Eet je weinig brood (met bakkerszout)? Zorg dan dat je voldoende vis en zuivel eet om toch genoeg jodium binnen te krijgen.