Speciaal ingrediënt in je box! Het seizoen is weer geopend: geniet van groene asperges, vers van eigen bodem.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
50 gram
Rode kool, witte kool en wortel
¼ stuk(s)
Mango
¼ stuk(s)
Limoen
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
125 gram
Groene asperges
75 gram
Sushirijst
¼ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
(Bevat Vis)
1.5 el
Wittewijnazijn
70 gram
Bloem
75 ml
Water
2 tl
Suiker
1.5 el
[Plantaardige] mayonaise
2 el
Zonnebloemolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe aan een kleine kom en zet in de vriezer tot gebruik. Meng in een kom de wittewijnazijn met de helft van de suiker en een snuif zout. Meng de rode kool, witte kool en wortel erdoor en zet apart. Schep regelmatig om zodat de smaken goed intrekken.
Weetje: Wist je dat rode kool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?
Breng water aan de kook in een ruime pot voor de rijst en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Voeg de sushirijst toe aan de pot en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel met lauw water en laat uitlekken. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in schijfjes. Pers de limoen uit. Snijd de komkommer in blokjes. Verwijder 1 - 2 cm van harde onderkant van de groene asperges. Halveer de asperges in de lengte en snijd ze vervolgens in de breedte doormidden.
Verhit de olijfolie in een pan op hoog vuur en bak de asperges 10 - 12 minuten (zie Tip). Haal uit de pan en bewaar apart. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1/2 tl limoensap en 1 tl suiker. Voeg eventueel meer limoensap toe naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Gebruik eventueel een grillpan.
Dep de vis droog met keukenpapier en snijd in stukken van 2 cm. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een diep bord 20 g bloem per persoon met een flinke snuif zout. Haal de kleine kom met koud water uit de vriezer. Maak in een grote kom een beslag van het koude water en 50 g bloem per persoon (zie Tip). Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur.
Tip: Is het beslag te dik? Voeg dan nog 1 el (ijs)water toe. Is het beslag te dun? Voeg dan wat extra bloem toe.
Controleer of de pan met olie goed heet is. Leg een bord met keukenpapier klaar om de tempura na het bakken op te laten uitlekken. Haal de vis eerst door de bloem en zorg dat de blokjes rondom bedekt zijn. Haal de vis vervolgens door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie (pas op voor spetters!). Bak de vis 3 - 4 minuten per kant, of tot hij een goudbruin korstje heeft.
Verdeel de rijst over de borden. Leg de koolsla op de rijst en besprenkel met de achtergebleven zoetzure dressing. Verdeel de vistempura, mango, asperges en komkommer over de rijst. Garneer met de limoenmayonaise en de gomasio (zie Tip).
Tip: Heb je sojasaus in huis? Voeg dit naar smaak toe.