Luxe caesarsalade met kip en spek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe caesarsalade met kip en spek

Luxe caesarsalade met kip en spek

met sperziebonen en zelfgemaakte croutons

Wist je dat de caesarsalade is ontstaan als noodoplossing tijdens plotselinge drukte in het restaurant van Cesare Cardini in Mexico?

Allergenen:
Mosterd
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet

2 plak(ken)

Ontbijtspek

75 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Ei

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ stuk(s)

Wit tarwebroodje

½ head

Romaine

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)947 kcal
Energie (kJ)3962 kJ
Vetten74 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten23 g
waarvan suikers2 g
Vezels6.3 g
Eiwitten45 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Aluminiumfolie
Pan met deksel
Rasp
Kleine kom
Serveerschaal

Instructies

Kip en spek bakken
1

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de kipfilet 5 – 6 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak het ontbijtspek de laatste 5 minuten mee. Haal de kip uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar het ontbijtspek apart.

Sperziebonen en eieren koken
2

Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en was de eieren grondig. Leg de eieren en de sperziebonen in de pan en kook ze samen 5 – 6 minuten (zie Tip).

Tip: Liever een hardgekookt ei? Kook ze dan 8 - 12 minuten in een aparte pan. Laat de eieren schrikken onder koud water - zo kun je ze gemakkelijk pellen.

Dressing maken
3

Rasp de parmigiano reggiano fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in partjes. Meng in een kleine kom de mayonaise met de knoflook, 1/3 van de geraspte parmigiano reggiano en 1 tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper.

Croutons bakken
4

Snijd het witte broodje in blokjes. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe aan dezelfde koekenpan en verhit op middelhoog vuur. Bak de broodblokjes in ongeveer 5 minuten tot goudbruine croutons. Roer regelmatig zodat de croutons niet aanbranden.

Snijden
5

Snijd ondertussen de romaine sla grof. Snijd de kip in plakken. Snijd de eieren in parten.

Serveren
6

Meng in een serveerschaal de romaine sla met de sperziebonen en de croutons. Verdeel de eipartjes erover en garneer met de dressing en de overige geraspte parmigiano reggiano. Verdeel het ontbijtspek erover en leg de gesneden kipfilet in het midden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de citroenpartjes.