De kalfsstoof is gekruid met rozemarijn, kruidnagel en citrusschil. Hij is bereid met lokaal kalfsvlees dat langzaam is gegaard voor een extra mals resultaat.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Aardappelen
150 gram
Mix van gesneden wortel en ui
7.5 gram
Knoflookpuree
150 gram
Kalfsstoof
5 gram
Verse krulpeterselie & tijm
20 gram
Cranberrychutney
1 stuk(s)
Witloof
¼ stuk(s)
Citroen
15 gram
Rozijnen
1 tl
Mosterd
¼ el
Extra vierge olijfolie
125 ml
Zoutarme runderbouillon
naar smaak
Peper en zout
2 el
Olijfolie
25 gram
[Plantaardige] mayonaise
Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon. Schil de aardappelen of was grondig en snijd er frieten van 1/2 cm breed van. Meng ze in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven goudbruin. Schep halverwege om.
Tip: Om afwas te besparen kun je de frieten ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, peper en zout.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een diepe hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflookpuree met de gesneden wortel en ui 6 – 8 minuten.
Zet het vuur laag en voeg de kalfsstoof, de bouillon, de takjes tijm, de cranberrychutney en de mosterd toe aan de hapjespan.
Breng de kalfsstoof aan de kook en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven. Het kalfsvlees zal een beetje uit elkaar vallen. Haal het deksel van de pan, verhoog het vuur en kook nog 5 minuten. Voeg eventueel extra water toe als de stoof te snel droog wordt, of kook iets langer in als hij te vochtig blijft. Haal de takjes tijm weer uit de stoof.
Snijd ondertussen de krulpeterselie grof. Snijd het witlof in fijne reepjes. Pers de citroen uit. Meng in een saladekom per persoon: 1/4 van de mayonaise, 1/4 el extra vierge olijfolie en 1/2 el citroensap. Voeg de rozijnen, de helft van de krulpeterselie en de witlof toe en meng goed onder elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de witlofsalade over de borden. Schep de kalfsstoof erbij, garneer met de rest van de krulpeterselie en serveer met de ovenfrietjes en overige mayonaise.