Miso-ramen met steak en gekookt ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Miso-ramen met steak en gekookt ei

Miso-ramen met steak en gekookt ei

met paksoi, mais en lente-ui

Paksoi, met zijn knapperige stelen en zachte bladeren, is een veelzijdige en voedzame groente. Oorspronkelijk afkomstig uit China, wordt het vaak gebruikt in de Aziatische keuken vanwege zijn milde, sappige smaak.

Allergenen:
Selderij
Eieren
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ bosje(s)

Lente-ui

10 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

70 gram

Maïs in blik

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Paksoi

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Zonnebloemolie

300 ml

Water

½ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Sambal

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2926 kJ
Energie (kcal)699 kcal
Vetten25.9 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten66.7 g
waarvan suikers18.1 g
Vezels11.5 g
Eiwitten47.9 g
Zout4.8 g

Benodigdheden

Steelpan
Grote wok of hapjespan
Zeef
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de steak uit de koelkast (zie Tip).
  • Breng water aan de kook in een ruime steelpan voor het ei.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Het best kun je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de steak ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Ei koken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak het witte gedeelte van de lente-ui, de knoflook, de rode peper en de gemberpuree 1 - 2 minuten al roerend.
  • Voeg de zoete Aziatische saus en witte miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) toe aan de pan en bak nog 2 minuten.
  • Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de wittewijnazijn, ketjap en het water toe. Proef en voeg eventueel sambal naar smaak toe.
  • Kook het ei 5 - 7 minuten. Giet daarna af en laat schrikken en laat schrikken onder koud water. Pel het ei.
Noedels koken
3
  • Verhit ondertussen de boter in een pan op middelhoog vuur. Leg, zodra de boter goed heet is, de steak voorzichtig in de pan en bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin.
  • Breng op smaak met peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Voeg de noedels en paksoi toe aan de wok of sauteerpan. Schep goed om en bak 2 - 4 minuten, of tot de noedels gaar zijn.
  • Laat ondertussen de mais uitlekken in een vergiet. 
Serveren
4
  • Snijd de steak, tegen de draad in, in sneetjes.
  • Verdeel de noedels en bouillon over kommen of diepe borden.
  • Verdeel de mais erover. Leg de steak en het ei erop.
  • Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui.

Weetje: Wist je dat lente-ui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.