Luxe Thaise viscurry met zwarte rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe Thaise viscurry met zwarte rijst

Luxe Thaise viscurry met zwarte rijst

met champignons en kokosmelk

Zwarte rijst is de Thaise voorouder van de Italiaanse Venere Nero. De rijst is vol en rijk van smaak, een beetje nootachtig.

Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Lente-ui

1.25 tl

Verse gember

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Champignonmix

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

125 ml

Kokosmelk

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Limoen

130 gram

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

(Bevat Vis)

75 gram

Zwarte rijst

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

75 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)800 kcal
Energie (kJ)3347 kJ
Vetten40.2 g
waarvan verzadigd22.9 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels13.8 g
Eiwitten37.1 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst. Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.

Specerijen bakken
2

Voeg de helft van de gember toe aan de pot voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 30 - 35 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit het witte gedeelte van de lente-ui, de knoflook, de currykruiden en de overige gember 1 - 2 minuten.

Groenten baken
3

Voeg de groentemix toe aan de sauteeerpan en bak 6 - 8 minuten op middelhoog vuur, of tot de groenten gaar zijn.

Saus maken
4

Voeg de kokosmelk en per persoon: 1/8 bouillonblokje en 75 ml water toe aan de sauteerpan. Breng het geheel aan de kook en verlaag vervolgens het vuur tot middellaag. Laat, afgedekt, 6 - 8 minuten reduceren. Verwijder daarna het deksel en laat de saus reduceren tot de gewenste dikte.

Vis pocheren
5

Snijd het steeltje van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak). Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Voeg vlak voor serveren de vismelange toe en laat 1 – 2 minuten garen in de saus. Breng de curry verder op smaak met per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1 tl vissaus (zie Tip). Verhit het geheel nog 1 minuut. Proef de curry en voeg eventueel de rode peper en extra vissaus, limoensap, peper en zout naar smaak toe.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de vissaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.

Serveren
6

Vul een kleine kom met de aangegeven hoeveelheid rijst voor één persoon en druk voorzichtig aan met de achterkant van een lepel. Leg een bord ondersteboven op de kleine kom en draai vervolgens voorzichtig om. Herhaal dit voor de overige rijst. Verdeel de curry over de borden. Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui en eventueel met rode peper en 1 limoenpartje per persoon.