Luxe varkenshaas met aardbei-balsamicosaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

Luxe varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

met aardappelpuree en sperziebonen met spekjes en amandelschaafsel

De varkenshaas in dit gerecht geef je een draai door hem met aardbeiensaus te serveren. Een unieke smaaksensatie!

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ takje(s)

Verse rozemarijn

150 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

25 ml

Aardbeiensaus

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Spekreepjes

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

30 ml

Water voor saus

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3731 kJ
Energie (kcal)892 kcal
Vetten52.2 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels14.9 g
Eiwitten41.9 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Haal de varkenshaas uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pot met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en en laat uitstomen zonder deksel. Ris de naalden van de rozemarijn en hak fijn. 

Sperziebonen bereiden
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snipper de ui. Schenk een bodempje water in een pot met deksel. Voeg een snuifje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Varkenshaas bakken
3

Verhit ondertussen een pan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelmatig vuur. Leg de varkenshaas in de pan en bak in 10 - 13 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar het bakvet in de pan.

Saus maken
4

Verhit de pan met het bakvet op middelmatig vuur en bak hierin de helft van de ui en de helft van de rozemarijn 3 - 5 minuten. Voeg de aardbeiensaus, de zwarte balsamicoazijn en de aangegeven hoeveelheid water toe. Roer goed en laat 2 minuten zachtjes indikken. Zet het vuur uit en roer vlak voor serveren de boter door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

Aardappelen stampen
5

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een andere pan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes en de overige ui  2 - 3 minuten. Voeg de sperziebonen toe en bak 2 minuten al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de mascarpone, de overige rozemarijn en 1/2 tl mosterd per persoon toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de varkenshaas in sneetjes. Verdeel de mascarpone-aardappelpuree en sperziebonen met spekreepjes over de borden. Garneer de sperziebonen met het amandelschaafsel. Leg de varkenshaas op de puree en schenk de aardbei-balsamicosaus erover.