Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika

Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika

met zure room en maanzaadbroodje

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Familie
Allergenen:
Gerst
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Sesamzaad
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Aardappelen

150 gram

Zoete aardappel

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Paprika

⅓ stuk(s)

Gele wortel

1 stuk(s)

Maanzaadbroodje

(Bevat Gerst, Melk (inclusief lactose), Rogge, Sesamzaad, Tarwe Kan bevatten Lupine, Noten, Mosterd, Soja, Gluten, Eieren, Selderij, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

400 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2911 kJ
Energie (kcal)696 kcal
Vetten25.7 g
waarvan verzadigd11.3 g
Koolhydraten88.7 g
waarvan suikers18.8 g
Vezels28.4 g
Eiwitten19.6 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel in schijfjes van 1 cm dik.
  • Schil zowel de aardappelen als de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
  • Snijd de paprika in blokjes.

Weetje: Aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat de zoete variant ook veel vitamine A bevat? Goed voor je ogen en afweersysteem.

Soep koken
2
  • Verhit de boter in een soeppot met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook 2 minuten.
  • Voeg de wortel, de aardappelen, zoete aardappel en de paprika toe en bak nog 3 minuten.
  • Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.
Pompoenpitten roosteren
3
  • Bak het maanzaadbroodje 6 - 8 minuten in de oven.
  • Verhit ondertussen een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Serveren
4
  • Haal de soeppot van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep in kommen en garneer met de pompoenpitten en zure room.
  • Serveer het broodje erbij.