Zalm in een knapperig jasje met krokante rosevalaardappelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalm in een knapperig jasje met krokante rosevalaardappelen

Zalm in een knapperig jasje met krokante rosevalaardappelen

met granaatappel, romige bieslooksaus en sperziebonen met amandelschaafsel

MISE EN PLACE

Eerder op de dag:

  • Aardappelen koken
  • Bieslookroomsaus maken

20 - 25 minuten voor serveren:

  • Aardappelen roosteren
  • Zalm bereiden en bakken
  • Sperziebonen koken
Allergenen:
Vis
Amandelnoten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur
Oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Rosevalaardappelen

200 gram

Zalmfilet

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Sperziebonen

¼ stuk(s)

Granaatappel

½ stuk(s)

Citroen

1 takje(s)

Verse rozemarijn

10 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat Eieren, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

30 gram

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

½ el

Bloem

50 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)7141 kJ
Energie (kcal)1707 kcal
Vetten126.5 g
waarvan verzadigd44 g
Koolhydraten77.5 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels21 g
Eiwitten55.4 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper
Kom
Keukenpapier
Steelpan

Instructies

Aardappelen koken
1

Je kunt verschillende onderdelen van de gerechten alvast voorbereiden. Zie hiervoor de kookplan-informatie op de voorkant van de receptkaart.

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot voor de aardappelen. Snijd eventueel grotere aardappelen doormidden. Kook de aardappelen 10 - 12 minuten. Giet af en houd apart.
  • Verwijder de rozemarijnstengels en snijd de blaadjes fijn. Pers de knoflook fijn of snijd fijn. 
  • Meng in een kleine kom de olijfolie met de rozemarijn en knoflook.
Aardappelen roosteren
2
  • Leg de aardappelen op een bakplaat met bakpapier. Druk de aardappelen voorzichtig plat met een glas of aardappelstamper. Besprenkel met de rozemarijnolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Snijd ondertussen de peterselie en bieslook fijn en houd deze apart.
  • Snijd de citroen in 6 partjes.
Zalm bakken
3
  • Dep de zalm droog met keukenpapier en leg op een bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kom de panko met de Midden-Oosterse kruiden en de extra vierge olijfolie.
  • Verdeel het pankomengsel over de zalm.
  • Bak de zalm in de oven (zie hieronder voor de exacte bereidingstijd).

400g: 15 - 19 minuten
600g: 20 - 24 minuten
800g: 25 - 28 minuten 

Sperziebonen koken
4
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en voeg ze toe aan een pot.
  • Zorg dat de sperziebonen net onder water staan en voeg een snuif zout toe.
  • Breng aan de kook en laat zachtjes 4 - 6 minuten koken. Giet af en spoel de sperziebonen af onder koud water. Voeg weer toe aan de pot.
  • Rol ondertussen de granaatappel al duwend over het aanrecht zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel doormidden en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
Saus maken
5
  • Bereid de bouillon.
  • Verhit de helft van de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut, of tot het begint te geuren.
  • Voeg de culinaire room en de bouillon toe. Meng goed door en laat 3 - 5 minuten zachtjes koken.
  • Voeg kort voor serveren de bieslook en het sap van 1 - 2 citroenpartjes per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Voeg kort voor serveren het amandelschaafsel en de overige boter toe aan de sperziebonen. Bak 2 - 3 minuten op hoog vuur. Verdeel over een serveerschaal en garneer met de helft van de peterselie.
  • Serveer de aardappelen met de citroenmayonaise.
  • Garneer de zalm met de granaatappelpitjes en de overige peterselie.
  • Serveer de bieslookroomsaus ernaast.