Makreel met bloemkoolrijst, rode peper en kruidige komijn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Makreel met bloemkoolrijst, rode peper en kruidige komijn

Makreel met bloemkoolrijst, rode peper en kruidige komijn

Avec du piment rouge et du cumin

Bloemkool fijnhakken en als rijst serveren is heel populair. De bloemkool is sneller gaar en blijft knapperig, waardoor hij wat nootachtiger smaakt dan wanneer je hem zou koken. Deze variant is spannend door de combinatie met pittige peper, zoete bataat en de gerookte makreel.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250

Zoete aardappel

¼

Rode peper

1.5

Bosui

200

Bloemkool

1

Gemalen komijnzaad

80

Gerookte makreel

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½

Olijfolie

1

Sambal

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2506 kJ
Energie (kcal)599 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers19.5 g
Vezels12 g
Eiwitten23 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok

Instructies

Bataat voorbereiden
1

Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook voor de bataat. Schil de bataat en snijd in blokjes van 2 - 3 cm. Kook de bataat in 4 - 6 minuten, afgedekt, beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de rode peper fijn en de bosui in fijne ringen. Bewaar het witte en groene deel apart van elkaar. Snijd de bloemkool erg fijn tot korrels. Zo wordt het bloemkoolrijst.

Bakken
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de rode peper en het komijnzaad 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gekookte bataat toe en bak 6 - 8 minuten.

Bloemkool
4

Voeg de bloemkoolrijst en het witte deel van de bosui toe aan de bataat. Roerbak 4 - 5 minuten op hoog vuur, of totdat de bloemkoolrijst de gewenste garing heeft.

Makreel
5

Verdeel ondertussen de makreel met twee vorken in stukken. Voeg de makreel toe aan de wok of hapjespan en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met de sambal, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de bloemkoolrijst met bataat over de borden en garneer met het groene deel van de bosui. Voeg naar smaak meer sambal toe.